İHH İNİYAD Başkan Vekili Burak Kılınç, yaklaşan kurban bayramı öncesi kurban bağışlarıyla ilgili bir basın açıklaması yayımladı. Kılınç: "İnegöllü ve Türkiyeli hayırseverler bu yıl da Kurban bayramını dünyanın dört bir yanında bulunan mazlumlarla birlikte geçirecek. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın her yıl düzenlediği Kurban kampanyası kapsamında Türkiye'den yola çıkacak ekipler 114 ülke ve bölgeyi ziyaret edecek" dedi.

KURBAN BEDELİ 400 TL

"İHH'nın kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verilecek diyen Kılınç: "Bu Kurban da dünyanın bir ucundan diğer ucuna kardeşliğin kucaklaştığı, yetimlerin yüzlerine kondurulan minik tebessümlerle yüreklerin ferahladığı bir bayram olması temennisiyle çalacak kapıları. Bir kurban bedelinin 400 TL olarak belirlendiği kampanya kapsamında bağışlanan kurbanlar İHH ekipleri tarafından bağışçıların kendi seçtikleri bölgelere ulaştıracak. İHH ekiplerince, çalışma yapılacak ülke ve bölgelerden satın alınacak olan kurbanlar bayram namazının ardından İslami usullere uygun olarak kesilecek. Hazırlanan kurban etleri bayramlaşma merasiminin ardından ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, bağışçılara da İHH tarafından kurbanlarıyla ilgili bilgilendirme yapılacak" ifadelerini kullandı.

114 FARKLI ÜLKEDE

"Kurban bağışı nasıl yapılır"" sorusunu da yanıtlayan Kılınç, şunları söyledi: "Kurbanlarını 114 farklı ülke ve bölgedeki kardeşlerine vekalet yoluyla gönderen hayırseverlerimiz, kurban bedellerini İHH İNİYAD'ın Türkiye Finans Katılım Bankası İnegöl şubesinde açılan 618842-1 hesap numarasına, derneğimize gelerek elden veya kredi kartı veya posta çeki ile, 7159944 & 7159945 & 5077067676 telefon numaraları aranarak kurban hisse bedellerinizi ulaştırabilirsiniz"

Diyanet'in 5 yıllık stratejik planı ortaya çıktı Diyanet'in 5 yıllık stratejik planı ortaya çıktı

KISA MESAJLA BİLDİRİLİYOR

Son olarak kurbanların kesimi ile ilgili de bilgiler veren Kılınç: "Gelen kurban bedelleri, bağışçıların talebi doğrultusunda, İHH tarafından 2013 Kurban Organizasyonu çerçevesinde çalışma yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır. Kurbanlıklar, İHH İnsani Yardım Vakfı görevlilerince, çalışma yapılacak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır. Kurban Bayramı'nın birinci günü, kurbanlıklar bayram namazının akabinde (bazı bölgelerde bayramın ikinci günü) İslami usullere uygun olarak kesilir. Bayramlaşmanın ardından kesilen kurbanlar pay sahiplerine dağıtılır. Kurban kesimi ardından İHH tarafından kısa mesaj yoluyla kurban sahiplerine geri bildirimde bulunulur. Gittikçe güçlenen evrensel bir kardeşlik bağının birer halkası olan siz değerli hayırseverlerimize, Bu Kurban, dünyada akan kanın ve kol gezen kötülüklerin yerine cıvıl cıvıl çocuk seslerinin, barış, huzur ve kardeşliğin hakim olması ümidiyle..." diyerek açıklamalarını tamamladı.

.