BURSA'YI TEMSİL EDİYOR

Gaziosmanpaşa İmam Hatip Orta Okulu, '81 İlde Şanlı Bayrağımız' adlı e-twinning projesi kapsamında bayrak sergisi açtı. Sergide 81 ilden gelen ve farklı materyal kullanılarak yapılan Türk bayrağı tabloları sergileniyor.

İnegöl AVM sergi salonun da düzenlenen açılışta, tarihi İnegöl mehteri konser verdi. Özel Deha Kids Anaokulu öğrencilerinin gösterisiyle devam eden açılışta konuşan okul müdürü Burhanettin Özdemir, Konya'da düzenlenmeye başlayan serginin Düzce, Sakarya, Erzurum, Kayseri ve Yozgat'tan sonra İnegöl'de düzenlendiğini belirterek, sergideki ürünleri Yozgat'tan getirdiklerini söyledi.

ÇINAR YAPRAĞI TEMASI İLE TASARIM

2021 yılına kadar sürdürülecek '81 ilde Şanlı Bayrağımız' adlı projede Gaziosmanpaşa İmam Hatip Orta Okulu olarak Bursa ilini temsil ettiklerini belirten Özdemir, "Bayrak bizim için en kutsal değerdir. Rengini şehitlerimizin al kanından alması sebebiyle de bizler için en müstesna değere sahiptir. Bu proje ile bayrak sevgisini pekiştirmeyi ve yeni nesillere bayrak aşkımızı aktarabilmeyi hedeflemekteyiz. Bu amaçla 81 ilden farklı okullar farklı materyaller kullanarak bayrak tasarımı yaptılar. Farkındalık oluşturmak amacıyla, her il kendini anlatan tasarımı ile bölgesini temsil etmektedir. Bursa ilini temsilen, çınar yaprağı teması ile şehitlerimizin isimlerini ve ilimizin doğal tarihi güzelliklerini harmanlayan bir tasarım hazırladık."

AZERBAYCAN'DAN GELEN BAYRAK İLK DEFA İNEGÖL'DE SERGİLENDİ

"Proje sergilerimizin ilki, 18 Mart 2019 da Konya Çumra'da başladı. Daha sonra Düzce, Sakarya, Erzurum, Kayseri ve Yozgat'ın ardından ilçemizde sergilenecek. İki devlet bir millet kardeş ülke Azerbaycan'dan gelen bayrak bize eklenerek gücümüze güç katmış ve ilk defa İnegöl'de sergilenecektir. Bizden sonra da 29 Nisan Balıkesir, 2 Mayıs Manisa ve akabinde İzmir, Aydın, Osmaniye, Mersin'le devam edecektir" dedi.

EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı

Konuşmanın ardından kurdele kesimiyle sergi izlenime açıldı. Oldukça ilgi çeken sergiyi gezen protokol üyeleri ile vatandaşlar öncelikle kendi memleketlerinden gelen bayrakları aradılar ve incelediler.