Bursa'nın ikinci devlet üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ)'nin Kestel'de kurulacak olan kampusuyla ilgili "yerleşke çalıştayı" gerçekleştirildi.

5 yıl önce kurulan BTÜ'ye İnegöl talip olmuştu. Fakat, Bursa Teknik Üniversitesi için uzun tartışmalardan sonra Kestel'de kurulması kararı alınmıştı.

5 yılfır BTÜ şehir içinde Osmangazi ve Yıldırım yerleşkelerinde eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Kestel'de kurulacak olan kampüs için ise hiç bir adım atılmadı. Hala kamulaştırma çalışmaları yapılıyor.

YENİ NESİL ARAŞTIRMACI ÜNİVERSİTE

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi

Kestel Kültür Merkezi'ndeki çalıştaya Kestel Belediyesi Başkanı Yener Acar, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir ve çok sayıda öğretim görevlisi iştirak etti.

BTÜ olarak yeni nesil araştırmacı üniversite olmak yolunda planlama ve çalışmaların yürütüldüğünü belirten Karademir,

"Bursa, altyapı ve birikimi olarak bahsettiğimiz üniversitelerin kurulması için her türlü zenginliğe sahiptir. Bu açıdan Bursa Teknik Üniversitesi vakit kaybetmeden hedefine ulaşmaya çalışıyor. Öncelikle kendisini tercih eden öğrencilerin ilk sıralarından olmasını sağlayacak çalışmalar gerekiyor.

Coğrafi konum, şehir, sosyal ve fiziki ortamlar ve kampus imkanları önem arz ediyor. Kampus, modern eğitim ve araştırma mekanları, laboratuarlar, modern, güncel ve esnek eğitim sistemleri, uygulamalı yoğun müfredatlar, girişimciliği ve kendine güveni öne çıkaran öğretim sistemleri ile BTÜ bir bütün olarak çok güzel başarılara imza atacaktır.

Kestel'de kurulacak olan ana kampus alanı kamulaştırma çalışmaları hızla devam etmekte ve planlamalar yapılmaktadır. Kampusun Kestel, Bursa ve ülkemize hayırlı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Ardından salona kurulan dev ekran ile kampus hakkında bilgilendirme yapıldı.