Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim modeliyle devam eden eğitimlerde, ihtiyaç sahibi öğrencilerin tablet eksiğini gidermek için kampanya başlatıldı.

Kaymakamlık öncülüğünde İnegöl Belediyesi, Kent Konseyi ve Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen kampanyada yardımlar, İnegöl Kaymakamlığı'na bağlı İnegöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla toplanacak.

ÖĞRENCİLERİN TABLETİ YOK

Basın toplantısında konuşan Kaymakam Şükrü Görücü, "Pandemi sürecinde muhtemeldir ki uzaktan eğitim ağırlıklı bir eğitim olacak. Biz ilçemizde yapmış olduğumuz değerlendirme sonucunda yardıma muhtaç öğrencilerimizin tabletlerinin olmadığını gördük. Belediye Başkanımız, Milli Eğitim Müdürümüz ile dedik ki bu noktada devletimizin imkanlarıyla birlikte İnegöllü hemşerilerimiz her zaman olduğu gibi öğrencilerimize de sahip çıkar düşüncesiyle bugün bir araya geldik. Bizim bu ortaya koyduğumuz rakamlar hedef değil, gerçek rakamlar. Vakfımıza da müracaatlar oluyor" dedi.

Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar

5000 TABLETE İHTİYAÇ VAR

Bir tabletin maliyetinin bin TL civarında olduğunu kaydeden Kaymakam Görücü, "Bu tabletler Devlet Malzeme Ofisinde satılıyor. Bizim şuandaki hedef kitlemize gereken yardımı yapabilmek için 5000 tablete ihtiyacımız var. Bu konuda hemşerilerimiz her alanda olduğu gibi ben yardımcı olacaklarına inanıyorum. Çünkü nerede bir olay olsa İnegöllüler yardımına koşuyor. Nerede bir ihtiyaç sahibi varsa İnegöllü hayırseverler bu işin içinde. Biz bu çalışmayı da vakıf üzerinden yürütüyoruz. Çünkü Sosyal Yardımlaşma Vakfında ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin listeleri var. Eğitim bir ülkenin geleceği ise bu çocukları en iyi şekilde yetiştirmek hepimizin görevi. Katkı verecek olanlara şimdiden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

DESTEKLERİNİZ BEKLENİYOR

Belediye Başkanı Alper Taban ise "Pandemi süreci devam ediyor. Bundan ötürü de hayatın akışı içerisinde pek çok süreçte değişikliler yaşıyoruz. Bu değişikliklerden de ciddi manada etkilenebiliyoruz. Bu etkilenen gruplardan bir tanesi de öğrencilerimiz. Öğrencilerimizin eskisi gibi fiziki olarak okula gitmeleri salgın sebebiyle çok mümkün olmayabilecek. Bu sürecin daha ne kadar devam edeceğini de bilmiyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimizin öğrenim hakkını en güzel şekilde sürdürebilmesi adına, evlerinde online eğitimlere katılabilmeleri adına bir çalışma hazırladık. Kaymakamlığımız önderliğinde Kent Konseyimizin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de iştirakiyle, işadamlarımızın katkı ve destekleriyle güzel bir organizasyon çalıştık" dedi.

BELEDİYEDEN 100 TABLET

Taban, destek vermek isteyenlerin belirtilen banka hesap numarasına yardımları yatırabileceğini de kaydederek, "Ben bu noktada İnegöl'ün her zaman hayırsever yönü ve kimliği olduğunu biliyorum. Her konuda işadamlarımızın tüm konularda destek olduğunu da biliyorum. Bu bir hayırdır, yardımlaşmadır, birlikteliktir. Dolayısıyla çocuklarımıza bu fırsat eşitliğini sağlayabilmek adına işadamlarımızın buna sahip çıkacağını düşünüyorum. İnegöl Belediyesi olarak bizler de 100 tablet ile destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum. İnşallah bunların dağıtımıyla ilgili süreç de tabletlerin alımı tamamlandıktan sonra duyurulacak." diye konuştu.