BELEDİYE DESTEK VERECEK

İnegöl Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılı öncesi üniversite öğrencilerine müjde verdi. Bu yıl Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla 400 üniversite öğrencisine toplamda 560 bin TL eğitim yardımında bulunulacak.

YILLIK 1400 TL EĞİTİM YARDIMI

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine destek için başvuruların devam ettiğini söyledi. Taban, eğitim yardımından faydalanmak için gerekli şartlar ve ne gibi yardımlar yapılacağına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Üniversite öğrencilerimiz için Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde eğitim yardımı çalışmasını başlattık. Bu yıl hedefimiz 400 öğrenciye bu yardımı ulaştırmak. Aylık 200 TL olmak üzere 7 ay için öğrenci başına 1400 TL, toplamda ise 400 öğrenciye 560 bin TL eğitim yardımında bulunacağız."

Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu? Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu?

EĞİTİM YARDIMINDAN FAYDALANMAK İÇİN İSTENEN ŞARTLAR

"Eğitim amaçlı sosyal yardım başvuru şartlarından bahsetmek gerekirse; bu yardımdan faydalanmak için öğrencinin İnegöl dışında 4 yıllık devlet üniversitesinde okuması gerekiyor. Öğrencinin sınıf tekrarı yapmamış olması ve anne veya babasından en az birinin de İnegöl sınırlarında ikamet etmesi şartlar arasında. Aynı zamanda ailenin ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Önceki seneden devam eden eğitim desteği alanlarında transkript ve güncel öğrenci belgesi getirilmesi gerekiyor."

BAŞVURULAR UMUTELİ'NE YAPILACAK

Eğitim yardımlarıyla ilgili başvurular alındıktan sonra Kasım ayında kurul tarafından tahkikat ve değerlendirme yapılacağını ifade eden Başkan Taban, "Bu tahkikat neticesinde Üniversite öğrencilerimize yapılacak desteği Ocak ayında tek seferde hesaplarına yatıracağız. Yani öğrencilerimiz bu desteği aylık olarak değil, bir eğitim öğretim yılı için Ocak ayında toplu olarak alacak" dedi.

Başkan Taban başvuruların Ek Hizmet Binasında bulunan Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne yapılacağını da sözlerine ekledi.