Yüksek Seçim Kurulu tarafından muhtarlık görevi sırasında vefat eden ve istifa eden mahallelerde seçimlerin tekrarlanmasına ve ara seçim yapılmasına karar verildi. Sandık başında gidecek köy ve mahalleler, Yüksek Seçim Kurulunun internet sitesinden paylaşıldı.

Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı

Buna göre; İnegöl'de 4 mahallede muhtarlık ara seçimi yapılacak. 6 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerde; Mahmudiye, Mesudiye, Osmaniye ve Sarıpınar Mahallelerinde sandık kurulacak. Vatandaşlar sabah saat 08.00'den saat 17.00'e kadar oy kullanmak için kurulan sandığa giderek oy kullanacaklar. Bayanların da aralarında bulunduğu 20'ye yakın kişi, muhtarlık için adaylığını açıkladı. Muhtar adayları çalışmalarını sürdürürken; seçim sonucunda görevlendirilen azalar tarafından yürütülen muhtarlıklara yeni muhtarlar seçilecek.

3 MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ
Mahmudiye Mahalle muhtarı Raşit Alan, koronavirüs nedeniyle, Osmaniye Mahallesi muhtarı Şaban Ergani geçirdiği rahatsızlık nedeniyle, Sarıpınar Mahalle muhtarı Münür Muyan tarlasında geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetmişti. Mesudiye Mahalle muhtarı Mizam Karakaş ise kendi isteğiyle görevinden istifa etmişti.

6 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ SEÇİM VAR
İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Çakmak, muhtarlık görevi sırasında vefat eden ve istifa eden mahallelerde seçim yapılacağını belirterek, "6 Haziran Pazar günü 4 mahallemizde muhtarlık ve aza seçimi yapılacak. Seçim öncesi 20'ye yakın aday var. Hayatını kaybeden muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.