Ziyarette açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı Fikret Fidan "Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Kamil Erozan ve Bursa İl Başkanımız Yahya Bahadır Bey yeni yönetimimize hayırlı olsun ziyaretine geldiler. Bu program daha önce gerçekleştirilecekti ama bugüne nasip oldu. Bugün teşkilat olarak bir kızımız var kök hücre tedavisi ile alakalı kan kampanyasına katılacaktık başkanlarımız ile beraber buraya katılacağız." Dedi.

DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜYÜZ

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır; "Seçimden sonra Fikret Başkanımız başkanlığındaki yönetimi ziyaret etme fırsatımız olmamıştı. Bugün bu ziyareti gerçekleştiriyoruz ve kan bağışına destek olacağız. Seçimden sonra milletimizin bize verdiği bir kredi var. Önce parlamentoya girdik. Yerel seçimlerde ise birçok belediye el değiştirdi. Aslında bu 18 yıllık AK Parti iktidarının beklentileri karşılamadığını gösteriyor. Millet ittifakı aslında toplumun istediği bir şey. Seçimden sonra kendi söylemleri olan bir partiyiz. Türkiye'nin geleceğini planlayacak geçmişi ile de hesap verecek hiçbir eksikliği olmayan Türkiye'de değişim hareketinin öncüsü olan bir partiyiz. "

HİZMET GERİ KALMASIN

"İktidar partisinde meydana gelen çözülme ve erimeden sonra yeni yeni siyasi oluşumlar kıpırdanmalar var. Biz İYİ Parti olarak bu yaşanılan durumdan tedirgin değiliz hatta bu milletin geleceği için Türkiye'nin en zor zamanında bu değişimi başlatan bu millet bu tarz girişimlere sıcak bakarız. Yeter ki millete hizmet noktasında geri kalmasın. "

MAHALLE TEŞKİLATLARI KURULUYOR

"İlçe teşkilatlarımızın mahalle teşkilatlarını hazırlama noktasında yaşanan süreci altın fırsat olarak görüyoruz. Bu konuda da yoğun çalışmalarımız var. Mahalle teşkilatlarımızı kurma noktasında Tüm Türkiye'de çalışıyoruz. Kongreye kadar bu süreci tamamlamanın düşüncesindeyiz. İlk seçimde İYİ Parti'yi iktidara taşıyacağız. Partimize yoğun bir teveccüh var. Şuanda üye sayımız 12 bini aşmış durumda Bursa'da. İnegöl teşkilatımız mahalle teşkilatlarını kurmada ve üye çalışmaları ile İnegöl'de ses getireceğine inanıyorum."

TÜRKİYE BİR YALAN ALEMİ İÇİNDE

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan "Seçim döneminde elimizden geleni yaptık ittifakın gereğini yaptık. Karşılığını aldık almadık tartışabilir daha iyi nasıl olur diye tartışabilir. Ama şöyle bir gerçek var 31 Mart'tan sonra Türkiye daha iyiye gitmiyor. Sayın genel başkanımız diyor damat bey harikalar diyarında neresinden bakarsanız bakın Türkiye bir yalan alemi içerisinde. İç politikada da dış politikada da durum aynı. Türkiye'de özgür basının ne kadarı gerçekleri yazabiliyor oda muamma."

YENİ SİSTEM SORUNLARI ÇÖZMEDİ

Nasıl belediye başkanı olabilirim? Adım adım belediye başkanı olmanın yolları Nasıl belediye başkanı olabilirim? Adım adım belediye başkanı olmanın yolları

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile bütün sorunlar bitecek ekonomi uçacak dendi. Aradan ne kadar süre geçti değişen ne oldu. Bakın geçtiğimiz ay birilerine söylettiler %50 olmasın %40 olsun dediler niye dediler acaba, çünkü artık %50 yok %40 da yok. Şimdi ne düşünüyorlar en yüksek oy alan seçimi kazansın diye düşünüyorlar. "

2021'DE ERKEN SEÇİM BEKLİYOR

"Şimdi o makamı işgal ediyorlar işgal kelimesini bilerek kullanıyorum ama ortada gerçek var. Mesele sadece şahıs değil sistem niye sistem. Bugünkü sistemde oraya kimi oturtursanız oturtun bu devlet yönetilemez bu sistemle. Yüksek sesle konuşuyoruz bizim iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmemiz lazım. Bu ülkenin düştüğü çukurdan çıkarmanın tek yolu budur. Mücadelemiz buna yönelik. 2023 harikalar diyarı hayaliyle geleceğe bakıyorlar büyük ihtimalle 2021'i görmeyecekler. Buda bizi yoksa bir erken seçim mi kapısı da sorusunu gündeme getiriyor. Biz 2023'de bir seçim var diyebilecek durumda değiliz. AK Parti'nin yavrulaması diyorum tek mi çiftmi doğacak diyorum bu doğum olduktan sonra iktidar bir azınlık iktidarı olacak. Milletvekili 300'ün altına düşecek. Ozaman iktidarın yasa çıkarma yetkisi kalmayacak bu ülkenin sorunlarındı da Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çözemeyiz."