Ehliyet alacak olan sürücü adayları, İnegöl'de sınav merkezi olmaması nedeniyle ehliyet sınavı için Bursa'ya gitmek zorunda kalıyordu. Sorunun çözümü için AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, hazırlatılan dosyayı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sundu.

Sınav merkezinin kurulması müjdesini 2 yıl önce veren Gürel, sürücü adaylarının Bursa çilesini 2 yıl sonra çözüme kavuşturdu. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan e-sınav merkezinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Açılışta konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru "Ehliyet sınavına girmek için Bursa'ya gitmek zorunda olan İnegöllüler, 21 kişilik E-Sınav Uygulama salonunda haftada 26 oturum şeklinde yapılan sınavlara katılabilecek. Sınav merkezi sadece İnegöl'e değil aynı zamanda Kestel, Gürsu, Yenişehir ve İznik ilçeleri için de hizmet verecek. 21 bilgisayar, internet alt yapısı ve mobilya donanımları ile vatandaşlara hizmet verecek uygulama merkezinden her dönem 1000 kişinin faydalanması planlanıyor" dedi.

Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise "Sadece Vekil olarak değil aynı zamanda bir İnegöllü olarak, çevre ilçelerimizden vatandaşımızın gerek maddi gerek zaman kaybı yaşayarak Bursa'ya gidip sınava girme külfetine katlanması bizi de üzüyordu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu konuda çalışmalar yaptılar, bir rapor hazırladık, ihtiyaç analizi yaprak bu merkezin İnegöl için kazanımlarını yazıya döktük. Sayın bakanımız Ziya Selçuk Hocamıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Kendisinin yakın ilgi ve alakası, desteği ile bu sorunu halletmiş olduk. Sınav Merkezinin kuruluş aşamasında katkıları olan ve son aşamaya gelmesinde payı olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze de teşekkür ediyorum. Ayrıca merkezin kuruluşunun her aşamasında bizden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum."

"Artık bu aşamadan sonra İnegöl ve çevre ilçelerimizdeki vatandaşlarımız gerek pandemi gerek mesafe ve zaman artık bu hususları düşünmeden rahatlıkla bu sınav merkezine gidip sınava girebileceklerdir. İnşallah buna benzer daha güzel müjdeleri de tamamlayarak müjdesini bizzat paylaşırız" diye konuştu.