Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklükteki deprem sonrası ülkenin dört bir yanından deprem bölgesine yardımlar gönderilirken, İlçe Müftülüğü de deprem bölgesi için 2 TIR dolusu un ve genel ihtiyaç yardımı topladı.

Elazığ'daki yetkiler ile iletişime geçen İlçe Müftülüğüne Elazığ'a çok fazla yardım yapıldığı ve gönderilecek yardımların ziyan olacağı yetkililer tarafından belirtilince, müftülük toplanan 2 TIR dolusu un ve genel ihtiyaçların olduğu yardımları Suriye'nin İdlib kentinde mağdur olan vatandaşlara gönderdi.

İlçe Müftüsü İsmail Hatipoğlu yaptığı açıklamada, "Komşusu açken, tok yatan bizden değildir diyen bir dinin mensupları olarak, komşumuzda olan yangına duyarsız kalmamak adına geçmişten günümüze vatandaşlarımızın yapmış oldukları yardımları yerine teslim etmek ve icra etmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Biz mağdur olan vatandaşlarımızın kendilerine ekmek yapabilecekleri un ve içebilecekleri su gönderiyoruz. İnşallah bir nebzede olsa oradaki kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalışılacak."

"Malumunuz Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası biz yardımları oraya gönderecektik ama oradaki yetkililer ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrası yeterince yardımın yapıldığını ve yapılacak olan yardımların ziyan olacağı ancak parasal yardımın yapılmasının gerektiğini öğrenince bizde topladığımız yardımları Suriye'nin İdlib kentinde mağdur olan vatandaşlara gönderme kararı aldık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dedi.

"İdlib konusunda çalışmalar deprem öncesi vardı" diyen İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ise "Özellikle deprem öncesi İdlib konusundaki bu yardımlar ile ilçemizde çalışmalar vardı ve halende devam ediyor. Gördüğünüz gibi bu gün 2 tır dolusu Müftülüğümüzün topladığı bu yardımları İdlib'e gönderiyoruz." şeklinde konuştu.

Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır? Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır?

Belediye Başkanı Alper Taban'ın kısa bir selamlama konuşması yapması ile toplanılan yardımlar dualar eşliğinde bölgeye gönderildi.