İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği hemşerilerini ata yurtlarına götürmek için gezi düzenledi.

"DOYDUĞUMUZ TOPRAKLARDAN DOĞDUĞUMUZ TOPRAKLARA SILA-İ RAHİM"

Dernek binası önünde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Dernek Başkanı Mahsuni Canbay; Posof gezisi ile alakalı; kısa mesaj ve sosyal medya paylaşımlarıyla hemşerilerin geneline ulaştıklarını, güneşin battığı topraklardan güneşin doğduğu topraklara doğru yol alınacağını ifade ederek; "Posoflular çok necip bir halktır. Geçmişini ve doğduğu şehri unutmaz ve irtibatını koparmaz. Biz de dernek olarak İnegöl´ümüzün de kardeş şehri olan doğduğumuz topraklara Sıla-ı Rahim gezisi düzenliyoruz" dedi.

Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek

HEYET; 19 MAYIS ETKİNLERİNE KATILACAK

Gezinin Mayıs ayında yapılmasını; çevre il ve ilçelere nam salan Posof'taki 19 Mayıs kutlamalarına katılmak olduğunu ifade eden Canbay, "19 Mayıs etkinlikleri Posof´ta bir başka kutlanır. Festival havası eser. İstanbul´dan Bursa'dan, çevre il ve ilçeler ile birçok şehirden hemşerimiz bu etkinliklere katılmak için yola çıkarlar. Biz de hemşerilerimizi bu gece uğurluyoruz" dedi.

İNEGÖL BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR

Gezinin düzenlenmesinde büyük katkısı olan İnegöl Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Alper Taban'a teşekkür eden Mahsuni Canbay; "Belediyemiz otobüs tahsisinde bulunmuştur. İnegöl Posof kardeş şehirdir. Bu kardeşliğini bu geziyle de perçinleyecektir. Dernek olarak İnegöl Belediye Başkanımızı da davet ettik. Programın durumuna göre katılabileceğini ifade etti. Biz de Belediye Başkan Yardımcımız Fevzi Dülger ile Belediye Meclis Üyelerimiz Erdal Akkaya, Cavit Dülger, Fahrettin Baykan'dan oluşan bir heyetle etkinliğe katılacağız" dedi.