Balyoz Geri Dönüşüm firması tarafından okulun bahçesine konulan konteynıra, geri dönüşüm malzemeleri bırakan öğrenciler, verilen fişle okulun kantininden alışveriş yapıyor.

Örnek olacak çalışmanın ilk gününde, okul bahçesine konulan geri dönüşüm konteynırını, öğrenciler geri dönüşüm malzemeleriyle doldurdu. İlk gün geri kazanım konteynırdan toplanan atık miktarı herkesi şaşırttı.

259 kişiden 714 kg kağıt atığı, 210 kişiden 486 kg plastik atık, 82 kişiden 132 kg cam ve kutu attığı, 92 kişiden 160 kg yağ atığı ve 23 kişiden 9 kg pil atığı olmak üzere toplam 1501 kg atık toplandı.

Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?

Firma sahibi Serdal Özkan, Geri dönüşüm konteynırın amacının kağıt, plastik, cam ve kutu atıklar ile kullanılmış evsel atık yağların toplanarak tekrar işlenmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, "Personel bulundurma zorunluluğu olması hasebiyle hem doğayı koruyan, aile bütçesine katkı sağlayan, istihdam ile aynı zamanda ekonomiye katkı sağlamanın yani sıra hammadde de cari açığı azaltarak ithalatı düşürmede katkısı olacağını düşündüğümüz çok kapsamlı bir geri dönüşüm konteynırıdır. Geri Dönüşüm Konteynır 6 bölümden oluşmaktadır. Geri Dönüşüm Konteynır arka tarafında atıkların, atık aracına rahat yüklenebilmesi için dışarı acılan merkezi kilide sahip kapak bulunmaktadır. Atık yağ deposu cam ve kutu atık bölümünün alt kısmına yerleştirilmiştir. Depo dolduğunda boşaltım kapağı depo üstünde bulunmaktadır."

OKULLAR İÇİN DE EK GELİR

"Geri Dönüşüm Konteynır, atıkları vatandaştan para ile toplama amaçlı olup aile bütçesine katkı sağlamak, anlaşma yapan mağazalar ve alış veriş merkezlerinde kullanılmak üzere vatandaşa barkodlu tartım fişi verilmek suretiyle, anlaşma yapılan Okullar ve 200 m2 üzeri olan mağazalarda kullanılması amaçlanmaktadır. Bu projede geri dönüşüm teşviki ile direk kayağında, öğrenci ve vatandaşa bilinçli çevre alışkanlığı kazandırmaktır. Aynı zaman da okullar için ek gelir kaynağı ve mağazaların da istihdam teşvikinde katkıda bulunmasını ve oluşan aile bütçesi ile alışverişte hareketliliği sağlamaktadır. Bu projenin patent başvuruları ile noterden tasdik taahhütnamesi tarafımca yapılmıştır" dedi.