5510 sayılı kanunun geçici 12. maddesine göre İnegöl"de yaklaşık 13 bin yeşil kart iptal oldu. Yasa çerçevesinde söz konusu Yeşil Kart sahibi vatandaşlar üzerinde yapılacak incelemenin ardından genel sağlık sigortasına tabi olup olmayacaklarına karar verilecek.

01 Ocak 2012 tarihinden itibaren yeşil kartlı olmayanlar ile herhangi bir sosyal güvencesi olmayanların genel sağlık sigortası tescili Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resen yapılmaya başlandı. Söz konusu kişilerin l Ocak 2012 tarihinden itibaren bir ay içinde gelir tespiti için Kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekiyor.

Yapılan gelir tespiti sonucunda; aile içindeki kişi başına düşen gelir miktarının aylık tutarının asgari ücretin üçte birinden az olması halinde bu kişiler, primleri devlet tarafından karşılanarak Kanunun 60. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt bendi kapsamında tescil edilecektir. Yapılan gelir testi sonucunda; aile içindeki kişi başına düsen gelir miktarının aylık tutarının asgari ücretin üçte birinden fazla olması halinde ise bu kişiler, Kanunun 60. maddesinin (g) bendi kapsamında tescil edilecektir. Bu kapsamda tescil edilen kişilerden aile içindeki kişi başına düşen gelir miktarının aylık tutarı; Asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olduğu tespit edilenler asgari ücretin üçte biri, Asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar olduğu tespit edilenler asgari ücret, Asgari ücretin iki katından fazla olduğu tespit edilenler asgari ücretin iki katı, üzerinden oranında genel sağlık sigortası primi ödeyecek.

Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs Aşıları Kalp Hastalıklarını Tetiklemiyor Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs Aşıları Kalp Hastalıklarını Tetiklemiyor

Gelir tespiti için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ya da Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmayanlardan ise asgari ücretin iki katı tutarı üzerinden hesaplanan genel sağlık sigortası primi alınacak.