Başkanın çağrısı ile gençler sahur vakti gece dönerine koştu Başkanın çağrısı ile gençler sahur vakti gece dönerine koştu

80 İLE 100 MİLYON TL'LİK BİR SATIŞ
MHP İnegöl Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Ahmet Genç ise bu satışın neden yapıldığının ile halkının bilmesi gerektiğini belirterek "Belki de belediye tarihinin en yüksek bedelli bir satış olacak. 80 ile 120 milyon TL'lik bir satış olacak. Neden bu satışı yapacağız bunu öğrenmemiz lazım. Daha önce belirtmiştim bir satış ile alakalı değer belirlenmesi ve meclis üyeleri ile vatandaşlarımız da bilmesi lazım. Biz burada yetki veriyoruz ama kaça satılacağını bilmiyoruz. Bu bilgileri öğrenmemiz lazım. Konut olan yerlerin otopark ihtiyacı oluyor. Otopark için kamulaştırma yapmak zorunda kalıyoruz. Bu arsaları neden satıyoruz birde meblağı sizden öğrenmek istiyoruz."dedi.

PROJELERİMİZ İÇİN KULLANILACAK
Satıştan elde edilen gelirin beyan edilen projeler için kullanılacağını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban "Tamamen beyan ettiğimiz projelerimiz için kullanılacak bu para. Biz borçlu bir belediye değiliz borç kapatmak için satış yapmıyoruz. Sizin de dediğiniz gibi kamulaştırma için kullanılacak bu para. Kıymet takdir komisyonu piyasa fiyatını belirliyor. Hedeflediğimiz fiyatı yakalayamazsak satışı yapmıyoruz."

NİLÜFER'DEN ALINAN ARSAYI ÖRNEK VERDİ
Nilüfer'den alınan arsayı örnek veren başkan Taban "Hatırlarsanız büyükşehirden bir yer almıştık borca karşılık. Göreceksiniz satışı gerçekleştirdiğimizde aldığımız rakamın çok çok üstünde satış yapacağız. Malumunuz piyasadaki iş yapım maliyetleri de yükseldi. Bundan dolayı fiyat farkları oluşuyor bu farkların bir bütçesi yok. Bizim tahmini bir bütçemiz var biz beyan ettiklerimiz hakkında harcama yapacağız."

KAÇ PARAYA SATILDIĞINI BİLMEK ZORUNDAYIZ
Tekrar söz alan Ahmet Genç Denetim konusunda sorun olduğunu ifade ederek "Başköy'de ki satın alınan yer ile alakalı bizde evet oyu kullanmıştık. Biz belediyenin satış yapması taraftarıyız belediye emlakçı değil hizmet makamıdır. Bu satış ile alakalı denetim konusunda bir sorun var. Emlakçılar Derneği ve İTSO'dan bir değerlendirme rakamı alıyoruz bu rakamların altında satış yapıyoruz. Biz rakamları bilelim ona göre oy verelim. Bir tane yerden bahsetmiyoruz bana göre 100 milyonluk yer çok ciddi rakam bu İnegöl'e hizmete dönecektir ama kaç paraya satılacağını bilmek zorundayız.

Belediyenin değerlendirme rakamlarının altında satış yapıyor söylemleri üzerine söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu "Bedel belirleyemeyiz bugün satma yetkisi vermektir meclisin görevi. Altında satıldığı olduğu yerler olduğunu söylediniz üstüne sattığımız yerler var. Bunları ne yapacağız? Burada herkes bu konuda hassasiyete sahiptir. Bunlar ihale usulü ile satılmakta. Bizim istediğimiz rakam çıkmadığı durumda başkanın yetkisi ile bu ihale iptal edilebilir. Sizlere de her zaman bilgi paylaşırız." Dedi.

ÖNCE DAHA ÖNCE SATIŞ KARARI ALINAN YERLER SATILSIN
İYİ Parti Grup Sözcüsü İsmail Karaman daha önce meclisten satış izni alınan yerlerin önce satılması gerektiğini söyleyerek "Daha önceki satışlarda aynı şeyleri kullandık. Belediyenin durağan mal varlıkları hizmete dönsün. Kamulaştırma için istimlak edilecek dense bu izni veririz. Daha önce satış kararları aldık satmadığımız yerler var. Şimdi neden satış için karar alıyoruz. Dünkü bedeller ile şimdiki bedeller arasında farklar var. Daha önce satış için izin alınan yerler satılsın. " ifadelerini kullandı.

BELEDİYENİN ELİNİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ
Belediyenin elini güçlendirmek için satış yaptıklarını belirten AK Parti Grup Sözcüsü Erdal Akkaya "Değerinİ bulan yerleri satmak istiyoruz. Burada alternatifleri çoğaltmak istiyoruz. Piyasa şartlarında en yüksek fiyatı alınca satacağız. Burada kamunun yararı önemli. Konut alanları için satış yetkisi isteniyor. Belediyenin elini güçlendirmek için bu kararı alıyoruz. Olumlu oy kullanacağız."

AK PARTİ KABUL ETTİ MHP RET VERDİ
Yapılan konuşmaların ardından geçilen oylamada AK Partili meclis üyeleri belediyenin 13 bin metrekare alana sahip 5 arsanın satışına onay verirken MHP, İYİ Parti ve CHP satışa ret verdi. Satış kararı oy çokluğu ile kabul edildi.