Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı

ENGELLERİ KALDIRALIM

Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Başkanı Şeyma Topalak, yaptığı açıklamada; "Engelli, doğuştan veya sonradan meydana gelen hastalıklar, sakatlıklar (vücudun görsel/işlevsel/zihinsel/ruhsal farklılıkları) öne sürülerek, toplumsal/yönetsel tutum ve tercihler sonucu yaşamın birçok alanında kısıtlanan, engellerle karşılaşan kişi demektir. Engelli; "normal bir kişinin kişisel ya da sosyal yaşantısında kendi kendisine yapması gereken işleri, bedensel veya ruhsal yeteneklerindeki kalıtımsal ya da sonradan olma herhangi bir noksanlık sonucu yapamayanlar" olarak tanımlanmıştır. Bireyin fiziksel işlevlerindeki bozukluk ve bunların hareket yeteneğinde yarattığı eksiklik ve güçlük, onu toplumun diğer bireylerinden farklı kılar"

"Ülkemizde yaklaşık 12 milyon engelli vardır. Bu verilen rakam toplam engel grubunu teşkil eder. Bu engel gruplarını şu şekilde sıralayabiliriz.Bedensel Engelliler, Görme Engelliler, İşitme Engelliler, Konuşna ve dil sorunları, Psikiyatrik/psikolojik sorunlar, Dikkat eksikliği ve hiperaktivite, Öğrenme güçlükleri, Nörolojik bozukluklar, Otizm-asperger, Diğer engel grupları: süreğen hastalıklar... Özellikle son yıllarda devlet engelli sorunlarına eğilmiş bu alanda yasal düzenlemeler yaparak engellilerin yaşadığı sıkıntıları çözmeye çalışmıştır"

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de STK ların engelli sorunlarının bilinir ve görünür olmasında yeri büyüktür. Kent Konseyleri de bu konuda şehrin profilini gösteren kurumlardır. Yaşadığı şehre eleştirel bakabilen, konusunda uzman kişiler ile ortak akıl yürütebilen bu kurumlar şehrin profilini belirler. Daha kaliteli ve başarılı şehirler için ortak akılda buluşmak dileğiyle..."