İnegöl Bal-Göç Başkanı Av. Ertan Başdere yaptığı açıklamada; "Çifte vatandaş olan soydaşlarımızın önceki seçimlerde yaşadığı mağduriyetler göz önüne alınarak yapılan girişimler sonucunda İnegöl'de tek sandık bölgesi olan Akhisar mahallemize ek olarak Çifte vatandaşlarımızın yoğun olarak ikamet ettiği Yeniceköy mahallemizde de sandık açılması hususunda gerekli çalışmalar yapıldı. Netice itibariyle seçim günü ilçemizde hem Akhisar İlkokulu'nda hem de Yeniceköy'de bulunan Perihan Coşkun İlkokulu'nda sandıklar kurulacak ve çifte vatandaşlarımıza yaşatılan mağduriyetin önüne geçilecektir."

Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı

"Oy kullanmak isteyen vatandaşlarımızın Bulgaristan kimlik kartları ile seçmen sistemine kayıt olmaları halinde seçim gününde herhangi bir beklemeye gerek kalmaksızın hızlı biçimde oy kullanabilmeleri mümkündür. Bu amaçla konuya ilişkin Yenice'de ve Akhisar'da bilgilendirme afişleri 150 farklı noktaya asıldı. Bu konuda çifte vatandaşlarımızın hassasiyet göstermelerini diliyoruz. Söz konusu kimlik kartı kayıtları 15 Haziran tarihine kadar devam edecektir. Konu ile ilgili detaylı bilgi alabilmek ya da sistemde kaydınızı oluşturabilmek adına derneğimizi 0224 7116006 nolu numaradan ulaşabilir yahut sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz."

Bulgaristan'da yaşayan hatırı sayılır bir Türk nüfusu bulunmaktadır. Halen orada hayatlarını sürdüren soydaşlarımızın haklarını korumak ve mevcut haklarını geliştirebilmek adına Bulgaristan'da yaşayan Türk nüfusunun varlığını sürdürmek ve söz sahibi olabilmesi adına anayasal haklarını kullanmaya çağırıyoruz. Yunanistan'da Batı Trakya'da yaşayan Türk azınlığın hiçe sayıldığı, Türk kimliklerinin görmezden gelindiği Azınlık haklarından yoksun bırakılmak adına her türlü çabanın sarf edildiği bir dönemde aynı hadiseleri Bulgaristan'da da yaşamamak adına bu önemli çağrıyı siz değerli basın mensupları aracılığı ile yapmak istiyoruz. Yapılacak olan seçimlerin Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.