İnegöl'de temizlikte koyulan büyük hedefler ve bu hedefler doğrultusunda atılan adımlarla başlayan değişim ve dönüşüm sürüyor. İnegöl Belediyesi, temiz şehir İnegöl unvanı için merkezdeki tüm binalara bireysel çöp konteyneri uygulamasını 2020 yılında başlatmıştı. Şuana kadar merkezde 10 mahallede konteyner dağıtımları tamamlandı.

Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı


Şehirde zamansız çöp çıkartmayı önlemek, çevrede oluşan çöp yığınlarının önüne geçmek ve çöplerin başıboş hayvanlar tarafından dağıtılması ile oluşacak kirliliği önlemek ana hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen bireysel çöp konteyneri dağıtımlarıyla birlikte, çöpü kaynağında ayrıştırmak amacıyla her haneye geri dönüşüm kutuları da dağıtılıyor. 2019 yılında Kemalpaşa Mahallesi Zade Emin Sokak'ta yapılan Pilot Bölge çalışmasının başarılı olmasıyla startı verilen proje kapsamında 2020 yılı Mayıs ayında Mesudiye Mahallesinden başlayarak ilçe geneline dağıtım devam etti. Şuana kadar; Mesudiye, Fatih, Yeni Mahalle, Ertuğrulgazi, Cumhuriyet, Burhaniye, Esentepe, Süleymaniye, Yunusemre ve Osmaniye olmak üzere 10 mahallede dağıtımlar tamamlandı.
Bireysel konteyner dağıtımları Turgutalp Mahallesinde devam ederken, burada toplam 1017 Çöp Konteyneri ile 4462 adet geri dönüşüm kutusu dağıtılacağı ifade edildi.