Gram altının yükselişi devam ediyor.

Uzmanlar, yükselişin devam etmesini öngörüyor.

Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, "Dolar bir süre sabit kalsa da ons altında beklediğimiz yükseliş gram altında yeni rekorları getirebilir” dedi.

“ABD borç tavanı krizinin anlaşma ile sonuçlanması ve ABD’nin temerrüt riskinin azalması altını rahatlatırken, 13-14 Haziran FED Faiz toplantısında faiz artırımı olabileceği beklentisi ise altını baskılıyor.

Gram altın ise bu hareketlilik içerisinde 1250 TL ile 1350 TL arasında dalgalanıyor. Serbest piyasa ile bankalar arası fiyat farkı 100 TL olarak devam ediyor. Kuyumcudan gidip altın aldığınızda uluslararası fiyata 100 TL eklememiz gerekiyor.

Aradaki farkın nedeni ise yatırımcının altındaki yükseliş beklentisinin devam etmesi ve fiziki olarak altın talebinin hala yüksek olması olarak açıklayabiliriz. Tabii ki doların interbank ile serbest piyasa arasındaki farklılığı da, gram altın fiyatına doğrudan yansıyor.”

Bu fiyat tahminleri ile birlikte dolarda kademeli yükseliş devam etse de ons altındaki düşüş, gram altını alım fırsatı yaratabilir. Özellikle 1250 - 1300 TL aralığı güçlü destek bölgesi. Bu bandın üzerinde kaldıkça gram altın yukarı yönde yoluna devam edecektir.

Orta ve uzun vadede dolar bugünün fiyatı 21 TL’de sabit kalsa da ons altındaki 2400 dolar beklentileri gram altını 1600 TL seviyelerinin üzerine taşıyabilir. Enflasyon, resesyon, merkez bankalarının altın rezervlerini artırmaları ve jeopolitik riskler hala canlılığını koruyor. Bu başlıklar altını destekleyen unsurlar olarak karşımıza çıkıyor.”