Eğitim

Girişimde engel tanımadılar

Girişimcilik Haftası münasebetiyle 23 yaş üstü engelli öğrenciler, ‘Engelsiz Girişimci’ temalı sergi açarak, yetenek ve becerilerini ortaya koydu.

Abone Ol

23 YAŞ ÜSTÜ ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN EMEĞİ

23 yaş üstü engelli öğrencilerin el emeği göz nuruyla hazırladıkları el sanatları ürünlerinin yer aldığı sergi ve alışveriş şenliği Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlendi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan HEM Müdürü Ömer Göktürk, "Geçmiş dönemlerde bu özel öğrencilerimiz ve özel insanlarımız evlerinde dört duvarın arasında toplumdan izole edilmiş bir şekilde yaşamlarını sürdürürken son zamanlarda devletimiz tarafından adeta devrim niteliğinde ki kararlarla bu öğrencilerimiz topluma entegre edildiler. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak Türkiye'de ilk defa 23 yaş üstü özel öğrencilerimize yönelik olarak 5 kurs merkezinde yaklaşık 65 öğrenciye bu hizmeti sunmaktayız." "Bizim buradaki amacımız bu değerli özel çocuklarımızı topluma entegre ederek sosyalleşmelerini sağlamak yeteneklerini ortaya çıkarmak. El sanatları ürünlerini satarak en azından kendilerine ufakta olsa ayakta durmalarını sağlamaktır. Bu öğrencilere yönelik yaptığımız hizmetler sadece el sanatlarına yönelik değil bazı kurs merkezlerinde okuma yazma çalışmaları ve KPSS hazırlık kursları ile öğrencilerimizi hayata hazırlamaktayız. Bu öğrencilerimize fırsat verildiğinde neler yapıldığını stantlarda göreceksiniz." dedi.

EN ÖNEMLİ OLAY İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR

Kaymakam Şükrü Görücü de; "Bu çocuklar bizim bu çocuklar. Belki bu çocuklar 10-15 sene önce hiç birisi bilinmiyordu. Bilinse bile aileler bu çocuklarımızı kimseye göstermek istemezdi. Bugün devletimizin sunduğu imkanlarla bu çocukların hep birlikte eserlerini göreceğiz. Devletimizin sosyal devlet olma gereği de budur. Bizim için en önemli olay insana yapılan yatırımdır. Çünkü bu insanlar bizim bu çocuklar bizim." Diye konuştu.

TOPLUM ENGELLİ OLMASIN

Kaymakam Görücü:"Duymayan görmeyeni bilmez görmeyen yürümeyeni bilmez ama toplum engelliyse bunların hiç birini bilmez. Bu kardeşlerimiz başı dara düştüğünde biz her zaman varız." dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Sergide yer alan ürünlerden protokol ile vatandaşlar satın alarak özel öğrencilere destekte bulundular.