Photo Gallery

Ünlü Ekonomist Açıkladı! Asgari Ücrete Zam Yolda...

Ünlü ekonomist Çetin Ünsalan, artan hayat pahalılığı ve enflasyon oranları göz önünde bulundurulduğunda, milyonlarca çalışan ve emekli için sevindirici bir gelişmeyi duyurdu.

Abone Ol

Ünlü ekonomist Çetin Ünsalan, artan hayat pahalılığı ve enflasyon oranları göz önünde bulundurulduğunda, milyonlarca çalışan ve emekli için sevindirici bir gelişmeyi duyurdu.

Selçuk Geçer’in programında konuşan Ünsalan, asgari ücretlilere yönelik zam beklentilerini 'gözünüz aydın' diyerek paylaştı.

Yılın ilk çeyreğinde kaydedilen enflasyon oranlarına dikkat çeken Ünsalan, “TÜİK enflasyon verileri ışığında Ocak ayından Mart ayına kadar 6,70, 4,53 ve 3,16 enflasyon farkı şimdiden oluşmuş durumda.” şeklinde konuştu.

Bu oranlar, emekli ve memur maaş zamlarının yanı sıra asgari ücret artışlarının da ön gösterimi olarak değerlendiriliyor.

Temmuz ayına kadar belirlenmesi beklenen maaş zam oranının şimdiden yüzde 15 seviyesine ulaştığı belirtiliyor.

Ancak Ünsalan, asgari ücret artışının sadece enflasyon karşısında değil, aynı zamanda gelirlerin artırılması perspektifinden de ele alınması gerektiğini vurguladı.

Ünsalan,“Asgari ücrete yeni artışlar gelecek, ancak buradaki kaygı geçinilebilir değil, hedeflenen dolaylı vergileri ödeyebilecek paranın cebinize konmasıdır.” dedi.

Bu açıklama, asgari ücret artışlarının sadece enflasyonla mücadelede değil, aynı zamanda vatandaşların mali yükümlülüklerini yerine getirebilmesi açısından da önemli olduğunu gösteriyor.

Ülkede yaşanan ekonomik şartlar ve enflasyon oranlarının etkisi altında, gelir artışlarının önemi bir kez daha ön plana çıkıyor.

Çetin Ünsalan’ın açıklamaları, milyonlarca asgari ücretli çalışan ve emekli için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor ve yakın zamanda resmi açıklamaların yapılması bekleniyor.