Photo Gallery

Tarih Açıklandı! 2024 Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak? Ne Kadar Yatacak?

Emeklilerin merakla beklediği 2024 Ramazan Bayramı ikramiyesinin ne zaman yatırılacağına dair detaylar açıklandı.

Abone Ol

Emeklilerin merakla beklediği 2024 Ramazan Bayramı ikramiyesinin ne zaman yatırılacağına dair detaylar açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklama ile emekli bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihler ve ikramiye tutarları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Daha önce olmayan bayram ikramiyesini, bu uygulamayı getirerek emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Geçen sene emeklilerimizden gelen talepler doğrultusunda her bir emeklimize tek seferlik 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız" dedi.

Buna göre, emekli bayram ikramiyeleri, 2024 yılında 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Bu, Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan 10 Nisan'dan önceki hafta gerçekleşecek ve emeklilerin bayram hazırlıklarını rahatlıkla yapabilmelerini sağlayacak.

İkramiye tutarlarına dair de önemli bir güncelleme yapıldı. TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi kapsamında, emekli bayram ikramiyesi tutarı geçen yılki 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi. 

3 bin lira bayram ikramiyesi alacak olanlar arasında, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bulunuyor.

Emekliler için bayram öncesinde yapılacak bu ödeme, bayram hazırlıklarına katkı sağlayacak ve milyonlarca emekli vatandaşımızı mutlu edecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.