Photo Gallery

Emeklilikte flaş değişiklik! Tek tıkla mümkün...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik işlemleriyle ilgili önemli bir duyuru yaptı.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik işlemleriyle ilgili önemli bir duyuru yaptı.

Bakan Işıkhan, yurt dışında çalışmış vatandaşların emekli aylığına başvurularını kolaylaştıracak yeni bir e-Devlet hizmetinin başlatıldığını açıkladı.

Yeni hizmetle birlikte, "Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi" ile birlikte gereken "3201 Sayılı Kanuna Göre Aylık Talebinde Bulunanlara Mahsus Beyan ve Taahhüt Belgesi" artık e-Devlet platformu üzerinden temin edilebilecek.

Bu değişiklik, yurt dışında borçlanma yaparak emekli olmak isteyen vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlıyor.

“Vatandaşlarımız, yeni hizmet hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tahsis-talep-taahhut-beyan adresini ziyaret edebilirler.”

Yurt dışı borçlanması, Türkiye ile Sosyal Güvenlik Anlaşması olan ya da olmayan ülkelerde çalışmış Türk vatandaşlarını kapsıyor.

Vatandaşlar, yurt dışında geçirdikleri sigortalılık, işsizlik ve ev kadınlığı sürelerini Türkiye'deki sosyal güvenlik sistemine dahil etmek üzere borçlanabiliyor.

Bu süreç, özellikle yurt dışında uzun süre çalışmış ancak Türkiye'de yeterli prim günü olmayan vatandaşlar için emeklilik imkanı sunuyor.

Bu önemli adım, yurt dışında yaşayan ve çalışan Türk vatandaşlarının Türkiye'deki sosyal haklardan daha etkin bir şekilde yararlanmalarını amaçlıyor.

Ayrıca, bu hizmetin başlamasıyla birlikte emeklilik işlemleri için gereken bürokratik süreçlerin hızlanması ve kolaylaşması bekleniyor.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? Şifre alma işlemi, bireyin şahsen başvuru yapması gerekiyor.

Başvuru esnasında üzerinde T.C. Kimlik numarası bulunan resimli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport, ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları veya süresi dolmamış geçerli çalışma izin kartı) ibraz edilmelidir.

Başvuru, Yurt içindeki PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden yapılabilir.

Ayrıca, "e-Devlet Kapısı şifresi almaya yetkilidir" ibaresini taşıyan vekalet veya ilgili adli birimlerce düzenlenmiş vesayet belgesi ile de PTT şubelerinden şifre temin edilebilir.