Photo Gallery

Emekli ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı!

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği ödemeler bugün hesaplara yatırılmaya başlanıyor. Hangi sıraya göre yatırılacak? Hangi emekli ne kadar alacak?

Abone Ol

Bugün itibariyle emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başlıyor. Emeklilere yapılan yüzde 50'lik artışla birlikte 3 bin lira bayram ikramiyesi verilecek.

Bu gelişmeyle birlikte, yaklaşık 16 milyon emekli zamlı ikramiyelerini almaya hak kazanacak.

Ödemeler, emeklilerin maaş alma takvimine göre belirlendi. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş,

Konuyla ilgili olarak ''Maaşlarını ayın 17'si ve 18'inde alan SSK'lılar 2 Nisan'da, maaşlarını 19,20,21,22'sinde alanlar ise 3 Nisan'da, maaşlarını 23,24,25 ve 26 Nisan'da alan SSK'lılar ise 4 Nisan'da ikramiyelerini alacaklar'' açıklaması yaptı.

Bağ-Kur kapsamında aylık alanların tamamına ikramiye ödemeleri ise 5 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Emekli Sandığı kapsamında ayın 1'i ve 2'sinde aylık alanlar ise bayram ikramiyeleri ise 2 Nisan'da yatırılacak. Ayın 3,4 ve 5'inde aylık alan emeklilerin ikramiyeleri ise 3 ve 5 Nisan'da hesaplarına geçecek.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, geçen yıl 2023 Kurban Bayramı'nda 14 milyon 611 bin emeklinin toplamda 26 milyar 158 milyon liraya yakın ikramiye aldığını belirtti.

Bu yıl EYT'lilerin de emekli olmasıyla birlikte 16 milyonu aşkın emekliyi göz önünde bulundurduğumuzda ve ikramiyelerin yüzde 50 arttığını düşündüğümüzde, bu yılki ödemelerin geçen yıla göre çok daha yüksek olacağını belirtti.

Bugüne kadar ise emeklilere toplamda 165 milyar lira bayram ikramiyesi ödendi. Bu yılki ödemelerle birlikte, bu tutarın yaklaşık 260 milyar liraya çıkması bekleniyor.