"Günümüzdeki elektrikli bisikletlerin bataryaları (her gün aktif olarak kullanılan bir araç için konuşursak) en fazla iki yıl içinde bitmekte ve değişimi gerekmektedir. CDİ model motor sürücü kullanan markalarda bu süre 4 yıla kadar çıkabilmektedir ancak biz genel olarak kullanılan modeller üzerinden, 2 yılı baz alarak konuşacağız.

Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri

     Standart 5 akülü bir elektrikli bisiklet için 2 yılda bir günümüz fiyatlarıyla ortalama 3500 TL akü parası harcanmaktadır. Bu aküler ilk alındığında 50 km civarı yol gidebilirken yaklaşık 6 ay sonra menzil 35 km, 1 seneden sonra da 20 km'ye düşmektedir. Bu şekilde bir düşüşle kullanılan bir 2 seneden bahsediyoruz.

     Gelelim lityum batarya yaptırma maliyetine. Aynı değerlerde bir lityum batarya 8000 TL civarlarına yapılmaktadır. Durun hemen gözünüz korkmasın, bu yazıyı zaten bunun neden daha mantıklı olduğunu anlatmak için hazırladık. Bu lityum bataryaların ortalama 1000 kez şarj edilip boşaltılma ömrü var. Yani mevcut kullandığınız aküler gibi raf ömrüyle değerlendirmiyoruz. Normal işe gidip gelmek için kullanılan bir elektrikli bisiklet için bu rakam ortalama 6-7 senelik bir süreye tekabül ediyor. Bu da senelik 1333 TL..."

Yazının devamı için lütfen BURAYA tıklayın.

Editör: Muhammed Ubeyd Aytekin