Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan yeni açıklama

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına dair yeni bir açıklama yaptı. Yavaş, CHP Genel Merkezi'nde ellerine gelen son oy oranlarını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarına dair yeni açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları:

Biz hem YSK verileri üzerinden kendi sandıklarımızın verilerini takip ediyoruz, birazdan Mansur Başkanımız sunacak. Biz seyri şu anda önde takip ediyoruz. Biz ittifak olarak, rakip ittifakın itirazı ile engellenen sandık verileri, öne çıkmamızı engelleyen sandıklar. Önde olduğumuz sandıklara itiraz metodu var. Bir an önce o sandıkların veri olarak girilmesi, bizim akışımızı sağlayacaktır.

YSK verileri veya bizim verilerimiz, sağlıklı veri girişlerinin olduğu zeminlerde süreç olgunlaşmadan milleti aldatma adına kazanma üzerine senaryolar kimse geliştirmesin. Biz şu anda süreci takip ediyoruz. Hem İstanbul hem Ankara'da. Hareketliliği de takip ediyoruz. Sandıktan ne çıkıyorsa en sağlıklı şekilde sonuç nasıl oluşacaksa razıyız. Biz hep orada durduk. Şunu net söyleyebilirim. Biz sürekli bir çıkış trendi yakalıyoruz, rakibimiz de iniş trendinde. İlerleyen saatlerde ispat edici verilerle karşınızda olacağız.

Mansur Yavaş'ın açıklamaları:

Elimizde biza intikal eden net sonuçlar. 91 bin 913 sandığın sonucu geldi. Buna göre başkanımız 47.42 oyda, sayın Erdoğan yüzde 46.80 oyda. Sayın Oğan da 5.33 oyda. Bunların içinde Ankara, İstanbul ve İzmir'in henüz büyük ölçüde sandıkları bize gelmedi. 3'ünde de öndeyiz. İzmir'de yıllardır zaten öndeyiz. İstanbul 50'nin üzerinde. Büyük kentlerden gelen oylarla da inşallah süreci zamanında tamamlayacağımızı umuyoruz.

Yavaş ve İmamoğlu ilk açıklamalarında şunları söylemişti:

İmamoğlu: Maalesef her seçimde olduğu gibi AA vakası yaşıyoruz. AA’nın itibarı sıfırın altındadır. Vatandaşlarımızın AA verilerine itibar etmemelerini rica ediyoruz. AA’nın verileri bizim için yok hükmündedir.

2015 seçimlerinde yine ne hikmetse yüzde 65’le Erdoğan’ı başlatmıştı. Kasım ayında yüzde 75’le başlamıştı yaklaşık 26 puan fark olmuştu. Şu söyleyebilirim ki, Anadolu Ajansı bitkisel hayatta.

2019’da ise gücü yetmedi ve o anda ekranlarını kapattı. Biz bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı ilan edebiliriz.

İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti

Kesinlikle çok aşağılarda bir arana sahip Sayın Erdoğan. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yüksek çıktığı sandıklara itiraz edilmiş ve bu verileri AA yansıtmamaktadır. Biz şu anki verilere göre net olarak öndeyiz.

GÜVENİLİR BİR TARAFI YOKTUR

Mansur Yavaş: 31 Mart seçimlerinde rakibimi yüzde 83 ile başlatmışlardı. Kendi işlerine gelen sandıkların akışını yapıp bunu da AA bütün milletimize yayıyor. Güvenilir bir tarafı yoktur.

Artık AA gerçekten işlevini yerine getirmiyor. Bizim elimizdeki verilere göre; yüzde 23.87 net gelen açılan sandık sonuçlarına göre sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öndedir. Bize güvenin, inanın. Sonuçlar geldikçe bilgilendireceğiz. Doğru bilgi buradadır, biz mahcup olmak istemiyoruz, yanlış bilgi vermek istemiyoruz. AA durumuna düşmek istemiyoruz.

Sandıklarda duran arkadaşlarımızın, bütün milletimizin moralleri yüksek olsun. Net rakamlarla konuşuyoruz biz öndeyiz. Birinci turda tamamlayacağız inşallah. Tahmin ediyorum veriler yüzde 50'ye yaklaşırken yeniden bilgilendirme yapacağız.

Türkiye'nin her yerinde, İstanbul'da Ankara'da öndeyiz.

Yorumlar