Genetik faktörler, boya gibi aşırı kimyasal işlemlere maruz kalmak, düzensiz ve sağlıksız beslenme, yanlış bakım uygulamaları, stres gibi birçok faktör saç dökülmesinin en büyük sebepleri arasında yer alıyor. Saç dökülmesini durduran pek çok doğal yöntem bulunuyor. Özellikle bazı doğal yağlar saçların saç köklerini besleyerek yeni saçların çıkmasına yardımcı oluyor. Dökülen saçları yeniden geri çıkarıyor.

Saç dökülmesi ile hayatın her döneminde karşı karşıya kalabilirsiniz. Genellikle her gün ortalama 80-ila 100 tel saç dökülmesi normal kabul edilir. Ancak bu sayının üzerindeki saç dökülmesi ciddi saç problemlerinin ortaya çıkmasına sebep olur.

Saç dökülmesi sorunu son derece can sıkıcı ve en sık yaşanan saç problemlerinin başında geliyor. Dökülen saçlarınızın yeniden çıkmasını destekleyen pek çok doğal yöntem bulunuyor. Özellikle doğal saç yağları saç dökülmesini önlemek için çok sık kullanılıyor.

Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi

Bazı doğal yağlar saç köklerine vitamin depoluyor. Saç köklerini besleyerek dökülmelerin durmasına destek oluyor. Ayrıca saçların hızlı uzamasına da yardımcı oluyor. Kellik sorunu için de çözüm olan bu doğal yağlar kepek, kuruluk ve kaşıntı gibi saç problemleri üzerinde de oldukça etkili. Dökülen saçların geri çıkaran vitamin deposu yağları Posta.com.tr okurları için araştırdık.

DÖKÜLEN SAÇLARI GERİ ÇIKARAN DOĞAL YAĞLAR

TATLI BADEM YAĞI

Tatlı badem yağı E vitamini bakımından çok zengin olan doğal yağlar arasında yer alıyor.

Tatlı badem yağı saç köklerini güçlendirerek dökülme sorununu tamamen ortadan kaldırıyor. Ayrıca saçların daha canlı, parlak ve gür olmasına destek oluyor.

Badem yağı E vitamini içermesi nedeniyle saç dökülmesi çözümünde önerilir. E vitamini saçları çok hızlı bir şekilde besler.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı saçlar için ciddi bir nem kaynağıdır. Saçları nemlendirerek dış etkenlere karşı güçlü hale getirir. Saç dökülmesini durdurur. Saç derisi problemlerini ortadan kaldırır.

Hindistan cevizi yağ saç tellerinin onarır ve koparak dökülmeleri ortadan kaldırır. Hindistan cevizi yağı ile saç dökülmesi sorununa çözüm bulabilirsiniz.

Haftada 1-2 kez Hindistan cevizi yağı ile saç köklerine masaj yapın. 40-45 dakika beklettikten sonra saçlarınızı yıkayın.

ARGAN YAĞI

Argan yağı, “sıvı altın” olarak adlandırılan yağ asitleri, antioksidanlar ve E vitamini bakımından zengindir.

Argan yağı saç köklerini besler ve saçları güçlendirir. Saç dökülmesini durdurmanıza yardımcı olur.

Argan yağı içeriği sayesinde saçların yumuşak ve canlı görünmesine de destek olur. Argan yağı, saç köklerini beslediği için saçlarınızın 2 kat hızlı uzamasını sağlar.

Argan yağını haftada 2-3 kez saç diplerine masaj yaparak sürün.35-40 dakika beklettikten sonra saçlarınızı yıkayın.Argan yağını duş sonrasında saç uçlarına serum olarak da kullanabilirsiniz.

ÇÖREK OTU YAĞI

Çörek otu yağının içinde A, H, B1, B2 ve B6 vitaminleri bulunur. Çörek otu yağı vitamin zengini olduğu için saç köklerini besler ve güçlendirir.

Saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız çörek otu yağı, düzenli kullanımda saç dökülmesini durdurur. Cansız ve mat saçlara parlaklık kazandırır. Saç tellerini kalınlaştırır ve saçların sağlıklı uzamasına yardımıcı olur.

Çörek otu yağı saç derisindeki kaşıntıyı engeller. Kepek sorununu ortadan kaldırır. Saçlara nem depolayarak dış etkenlere karşı güçlendirir.

HİNT YAĞI

Hint yağı, saç köklerini tazeler ve saçların daha kolay yenilenmesine yardımcı olur. Hint yağı saç dökülmesini anında durdurur. Saçları halat gibi güçlü hale getirir.

Hint yağı saçların daha çabuk uzamasına yardımcı oluyur. Yıpranan ve güçsüz saçları canlandırır.

Hint yağı saçların nem dengesini korur. İçeriğindeki antioksidan maddeler saçları besler ve yumuşacık saçlar elde edilmesine katkıda bulunur.

Saç derisini besleyerek ihtiyacı olan minerallerin saçlara kazandırılmasını sağlar. Bu sayede parlak, canlı, güçlü ve daha çabuk uzayan saçlar elde edilir. Hint yağı saçları kalınlaştırır ve daha gür görünmelerine yardımcı olur.

Hint yağını saç köklerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu saç derisindeki kan dolaşımını artırır ve saçların sağlıklı, güçlü uzamasına yardımcı olur.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı da E vitamini zengini doğal yağlardan biridir. Zeytinyağı düzenli kullanıldığında saç diplerine vitamin depolar ve saç dökülmesini durdurur. Zeytinyağı saçları nemlendirir ve dış etkenlere karşı güçlendirir.

Zeytinyağı saç tellerini onarır ve kırılmaları da engeller. Yıpranmış saçları da onarma özelliği olan zeytinyağı saçları parlatır, yumuşatır ve hızlı uzamasını sağlar.

1-2 damla zeytinyağını saç köklerine masaj yaparak sürün.35-40 dakika zeytinyağını saçlarınızda bekletin. Daha sonra saçlarınızdan zeytinyağını arındırın ve haftada 1-2 kez düzenli uygulayın.