Ehliyet sahiplerinin 2023 yıllarında ehliyet yenileme işlemleri, nasıl yapılır sorusu araç sahibi vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ederken geçerlilik süresi de azalmaya başladığı fiade edildi. Bu kapsamda Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, eski sürücü belgelerinin kullanım süresi 2 yıl daha uzadığı belirtilerek 2024 yılının Aralık ayına kadar yapılabileceği ifade edildi. Peki ehliyet yenileme nasıl yapılacak? Ehliyet yenileme işlemini süresi içinde yapmayanlara ise ceza verileceği ehliyetleri geçersiz sayılacağı bildirildi.

Yeni tip sürücü belgesi için ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresinden randevu alınabileceği belirtilerek ehliyet değişimi için nüfus müdürlüklerinden alınacak olan randevuyla beraber gerekli belgeler ile başvurular alınacağı bildirildi. Ehliyet değiştirme işlemleri için yetkili kurumlar nüfus müdürlükleri olduğu belirtilerek herhangi bir nüfus müdürlüğünde yapılabileceği ifade edildi.

GEREKLİ EVRAKLAR 

Ehliyet yenileme yapılması için bazı evrakların toplanması gerekiyor. Gerekli olan belgeler ise şöyle:

Nüfus cüzdanı veya kimlik Kartı

Sürücü sağlık raporu

Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf

Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi

Kan grubu kartı (Sağlık Raporunda yer almıyorsa)

Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli ile vakıf payının yatırılması

Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “randevu.nvi.gov.tr” adresinden öğrenilebilmektedir.

83 LİRA ÖDENECEK 

Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen 2023 yılında uygulanacak kimlik kartı satış bedelleri; kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 83,00 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 166,00 TL'dir.

Editör: Fırat Çelik