TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun altıncı haftasında deplasmanda Afjet Afyonspor'a 4-2 yenilerek taraftarını üzdü.

Afyon Zafer Stadında oynanan karşılaşmayı Eren Gökmen-Hüseyin Can-Azad İlhan hakem üçlüsü yönetti. Maçın 4. hakemliğini de Ramazan Haymana yaptı.

İnegölspor karşılaşmaya kalede Gökhan Siverek; defansta Türker Toptaş, İbrahim Sürgülü, Samet Cantürk ve Serkan Sözmen; orta sahada Selimcan Temel, Mustafa Kayabaşı ve Bahadır Taşdelen; ileride ise Aykut Uluç, Ömer Faruk Ermeç ve Ersel Aslıyüksek onbiri ile başladı.

Çapraz bağlarında zedelenme meydana gelen ve teknik heyet tarafından riske edilmeyerek geçtiğimiz hafta evimizde oynadığımız Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. maçındaki yerini alamayan Türker Toptaş bu maçta ilk onbirdeydi, fakat maç boyunca Afjet Afyonspor taraftarınca protesto edildi.

Yine geçtiğimiz hafta evimizde oynadığımız Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. maçında hakem tarafından direkt kırmızı kart gören Hakkı İsmet Şimşek'in yerine de Aykut Uluç sağ kanatta yer aldı.

Oyuna iyi başlayan, rakibe baskı kuran ve atak oynayan temsilcimiz İnegölspor bu maçta iki defa öne geçmesine rağmen nasıl oluyor da Afjet Afyonspor 'a 4-2 yenilebiliyor? Bu sonucu sadece Ömer Faruk Ermeç' in ceza sahası içerisindeki düşürülüşüne penaltı vermeyen hakem Eren Gökmen' e mi bağlayalım?

Maç içerisinde fazla varlık gösteremeyen Afjet Afyonspor oyuncusu Erhan Şentürk'e 3 gol attıran defansa ne demeli? Geçen sezon sahamızda oynanan maçta bize 2 gol birden atan ve bu maçta sonradan oyuna dahil edilen Cihan Özkara durumu 3-2'ye getiren golü atabiliyorsa, bizim oyuna sonradan dahil edilen oyuncularımız neden katkı sunamıyorlar? Oyuncu eşleşmelerimizi yapamıyoruz. Ceza sahası içerisinde rakip oyuncuları çok boş bırakıyoruz.

Bu maça bakıldığında takımda bir mücadele vardı. Fakat hücum organizasyonlarında hiç iyi olamadık. Üçüncü bölgede iyi değiliz. Forvet oyuncularımız istikrarı bir türlü yakalayamadı.

Durum 2-2 iken teknik heyetimiz maçın 67. dakikasında Mustafa Kayabaşı-Erdem Koçal ve Ersel Aslıyüksek-Ali Kılıç değişiklikleri ile neyi amaçlamıştı? Orta sahayı fazla adamla güçlendirip beraberliği kurtarmayı mı, yoksa oyuna dinamizm katıp rakip atakları keserek kontratakla sonuca gitmeyi mi amaçlamıştı? Rakip, oyuna sonradan dahil olan oyuncumuz Erdem Koçal'ın hatası ile galibiyet golünü attı.

Selimcan Temel, Erdem Koçal, Ali Kılıç, Mustafa Kayabaşı ve Bahadır Taşdelen arasındaki orta saha rekabeti maalesef sahaya olumsuz yansımakta. Orta sahadaki rekabetin oyuna olumlu olarak yansıması gerekiyor. Teknik heyet ve yönetimin bu konuyla yakından ilgileneceklerini ümit ediyorum.

Sonuç olarak üst sıralarda yer alma ümidiyle Afyon Zafer Stadında gece oynanan önemli karşılaşmada iki kez öne geçen taraf olmamıza rağmen yapılan hataların bedelini ağır bir şekilde ödemiş olduk. 2-1 önde iken gollerimizin de galibiyetlerimizin de maalesef devamı gelmedi.

Puan ümidiyle Afyon'a giden temsilcimiz İnegölspor'un hayal kırıklığı yaratan bir sonuçla dönmesi üzüntü ile karşılanırken pazar günü kendi sahamızda oynayacağımız Diyarbekir Spor A.Ş. maçı büyük önem kazanmış oldu. Bu maçtaki galibiyetimizi yazmak dileklerimle...