BÜYÜK AFET BÜYÜK DAYANIŞMA

"İnna lillahi ve inna ileyhi raciun" Amenna.

Ahirete, imtihana, kaza ve kadere Amenna.

Ülke olarak yine büyük bir  imtihanla karşı karşıyayız.

Depremdeki can kaybımız şu an itibariyle (11 Şubat 2023, saat 22.06) 22 Bin 327. Giden tüm canlara rahmet olsun, geride kalanlara sabırlar versin Allah.

Yaralı sayısı 80 Bin 278. Kurtulan her bir can için şükürler olsun, hepsine şifa versin şâfi olan Allahım.

Günlerdir tek tesellimiz, ekranlardan izlediğimiz kurtarılma görüntüleri. Emek veren, canla başla çalışan, o canları enkazlardan çıkaran her bir görevliye ayrı ayrı teşekkürler, sağolsunlar.

Tam 10 ili ve yaklaşık 13 milyon insanımızı doğrudan etkileyen çok büyük bir afetle karşı karşıyayız. Geride kalan insanların hayatlarını devam ettirmeleri için pek çok gereksinimleri var. Devletimize Allah zeval vermesin, her imkanıyla o kadar geniş bir alanda vatandaşlarının her ihtiyacına cevap vermeye gayret ediyor.

Fakat afet o kadar büyük ve o kadar çok insanı etkiledi ki, her şeye yetişmesi imkansız. İşte bu noktada da devreye milletimiz girdi. Her zamanki feraseti, yardımseverliği ve fedakarlığı ile harekete geçti. Ülkenin her yanındaki insanlarımız, depremzede kardeşleri için ne lazımsa veriyor. Allah milletimize zeval vermesin.

Yardım yapmada, o yardımların toplanmasında, paketlenmesinde, bölgeye ulaştırılmasında adeta birbiriyle yarışıyor.

6 gündür görev aldığım yardım alanında, aşırı talepten dolayı kalabalık oluşmaması ve işlerin aksamaması adına, içeriye giremeyenlerin o salona girmek için nasıl çırpındıklarını görmek bile bu milletin dayanışma ruhunu anlatmaya yeter sanırım.

Herkes bir işe yaramanın, bir işin ucundan tutmanın, depremzede kardeşlerinin bir derdine çare olabilmenin derdinde.

Milletimin en az % 90' nının derdi de, amacı da bu. Hepsi sağolsunlar.

Bununla birlikte, maalesef ve maalesef ki çok az olsalar da, her zor zamanımızda olduğu gibi umursamaz olan, fitne peşinde koşan, yalanlar yayan, ideoljik yobazlık yapanlar da var. Terör saldırısı, yangınlar, yurt dışı terör operasyonları, salgın hastalık, darbe dönemlerinde de aynı haltları yiyen bu tipleri aslında çok iyi tanıyoruz. Her zor zamanımızda içerden akreplik yapan bu vatansızlar, bu vicdansızlar çok çok azlar fakat sesleri çok çıkıyor her zamanki gibi. Fakat bunlar, bu büyük milletin bu büyük duruşu karşısında küçücük kalan ezik tiplerdir. Dolayısıyla çok gündem yapıp, büyük birliğimizi ve büyük dayanışmamızı gölgelemelerine müsaade etmemeliyiz.

Öte yandan bu vicdansız ve ezik tipler de şunu bilmeli ki, bu millet ve bu devlet bir gün onlara da lazım olacak...

İhmaller, kusurlar, eksiklikler, ileriye dönük yapılması gerekenler, HAARP teknolojisiyle doğal afetlerin tetiklenmesi söz konusu mu, ahireti unutup dünyevileşmemizin sosyal sakıncaları gibi mevzular var tabii ki. Fakat gün bunları konuşma günü değil, gün öncelikli olarak yaraları sarma günü. Odaklanmamız gereken nokta burası. Ardından o mevzuları konuşmak için çok zaman olacak nasılsa. İnsanlar çocuklarının cesetlerini kollarında taşırken ve toprağa verirken, bu kış gününde hayatta kalmaya çalışırken, vicdanı olan herkes onlar için ne yapabileceğine odaklanmalıdır...

500 atom bombası etkisindeki bir afetten bahsediyoruz fakat, devlet millet el ele vererek bunu da asacağız inşallah. Bu devletin ve bu milletin bunu başaracak gücü var çok şükür.

Yardım, dua ve birlik zamanı. Allah herkesin yardımcısı olsun. Allah daha büyük acılardan korusun ... MEHMET ARİF SELİM