Özellikle kurulacak konteyner kentlerin altyapısının hazırlanması ve seyyar tuvaletlerin kurulumu için büyük gayret gösteren Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan BUSKİ, 16 araç ve 56 personelle yaralara merhem olmaya çalışıyor.

Hatay merkezde önceliği ‘Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak’ konteyner kentlerin altyapısını hazırlamaya veren BUSKİ, toplam 3 bölgede 2 bin konteynerin yer alacağı 110 bin metrekare alanın içme suyu ve kanalizasyon hat bağlantılarını gerçekleştiriyor.

Bunun yanında vatandaşlardan gelen taleplere de yetişmeye çalışan BUSKİ ekipleri, Hatay’ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde kendi imkanlarıyla çadırlar kurarak geçici barınma alanı oluşturan 9 ailenin tuvalet ve duş ihtiyacını gidermek için seferber oldu. Gelen talebe anında dönüş yapan BUSKİ ekipleri, yaklaşık 40 kişinin kullanacağı tuvalet ve duş kabinlerini belirlenen alana yerleştirdi. Kabinlerin altyapı bağlantılarını da hızlıca yapan ekipler, böylelikle önemli bir soruna daha çözüm üretmiş oldu.

Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı! Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı!

1 GÜNDE SORUN ÇÖZÜLDÜ

Depremde canlarını kurtardıktan sonra barınma ve ısınma sorununu da kendi imkanları ile çözdüklerini belirten afetzede Esat Bostancıoğlu, çok uğraşmalarına rağmen tuvalet ve duş sorununu bir türlü çözemediklerini söyledi. Bir arkadaşının bulundukları yerdeki seyyar tuvaletler üzerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi logosu görmesi üzerine hemen Bursa Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçtiklerini belirten Bostancıoğlu, "Sağ olsunlar aynı gün, hatta yarım saat-bir saat gibi kısa bir süre içerisinde bana dönüş yaptılar. Açıkçası bu kadar hızlı dönüş sağlayacaklarını umut etmiyorduk.  Dün başvuru yaptık bugün de sabah ekipler çalışmaya başladı. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: igf