Bursa

BUSKİ´de zimmet soruşturması: 9 gözaltı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (BUSKİ) yapılan 'zimmet' soruşturması kapsamında 3'ü kurumda görevli toplam 9 kişi...

Abone Ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (BUSKİ) yapılan 'zimmet' soruşturması kapsamında 3'ü kurumda görevli toplam 9 kişi gözaltına alındı. BUSKİ Muhasebe Strateji biriminde görev yapan bir kadın memurun sahte evrak düzenleyerek bir yüklenici firmaya yaklaşık 4 yıldır para transfer ettiği bilgisi üzerine başlatılan inceleme sonucunda Bursa Büyükşehir Belediyesi, suç duyurusunda bulunarak soruşturmanın başlatılmasını sağladı.

Polis ekipleri, BUSKİ'de görevli olan 3 kişi dahil toplam 9 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri devam eden şüphelilerle ilgili olarak soruşturmanın derinleştirilebileceği ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Soruşturma sürecinde daha fazla ayrıntı ve gelişmelerin ortaya çıkması beklenmektedir. Kamuoyu, soruşturmanın ilerleyen aşamaları hakkında bilgi alabilmek adına olayı yakından takip etmelidir.