Fiyatlar 2023 yılı itibariyle artış gösterdi. İşte Bursa’da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları…

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar kurban fiyatları hakkında bütçelerine uygun kurban almak için bölge bölge fiyat araştırması yapıyor.Bursa bölgesi için kurban fiyatları sorusu cevap buldu.

İşte Bursa kurbanlık fiyatları

Konuyla ilgili resmi açıklama Karacabey Damızlık Koyun, Kırmızı Et Üreticileri Derneği Başkanı Nuri Karaca ve Keçi Yetiştiricileri Derneği Başkanı Birol Demir’den geldi. İki dernek başkanı yaptıkları açıklamalarda Bursa küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarını paylaştı.

Baskül fiyatlarını paylaşan dernek başkanlarının açıklamalarına göre küçükbaş, büyükbaş ve karkas kesim fiyatları şöyle;

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda vatandaşlara çağrı da yapıldı. Fiyatların belirlenmesinde maliyetler ve piyasa hareketlerinin göz önünde bulundurulduğunu da aktaran Karaca, “Ekonomik krizin yaşandığı, çok yüksek bir enflasyonun hüküm sürdüğü ülkemizde, vatandaşların dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için fiyatlar belirlenirken oldukça hassas davranılmıştır” dedi. Demir ise, “Vatandaşlara tavsiyemiz hayırlarını nakit olarak yapmamaları, muhakkak imkanları nispetinde kurban kesmeleri, bu suretle kırmızı ete hasret kalan fakir, fukaranın et yemesi sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.