Bitki yetiştirmek  bu hastalıklara iyi geliyor Bitki yetiştirmek bu hastalıklara iyi geliyor

Sağlık Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yayımlanan yönetmeliği yok sayan özel hastane kalp rahatsızlığı nedeniyle acil servisine başvuran hasta için yakınlarından acil servise giriş için 225 TL para alındı. Acilden uzman doktora sevk edilen hastaya uzman doktorun acil girişli olduğu için bakmayacağını belirtiletek, normal sıra almaları istendi. Hasta yakınlarından normal randevu sırası vermek için bu kez de 150 TL daha talep edilince hasta yakınları duruma 'Bunun adı soygun' diye isyan ettiler.

PEKİ YÖNETMELİK NE DİYOR?

BAKANLIK YÖNETMELİĞİ YOK SAYILIYOR!

Özel hastanelerin acil bölümleri, herkes için ücretsizdir. Özel hastanelerin acillerine her ne sebeple olursa olsun başvuru yapan kişilere acilde görmüş oldukları tedavi için herhangi bir şekilde fatura çıkarılamaz. Ayrıca, özel hastanelerin acilleri, kendilerine başvuran her hastaya da bakmakla yükümlüdür. Bu karar sağlık yönetmeliğince verilmiştir ve bu nedenden dolayı da acillerde görülen hiçbir tedavi için vatandaşların ücret ödemek gibi yükümlülükleri mevcut değildir.



ÖZEL HASTANE YEŞİL ALAN ÜCRETİ NE KADARDIR?

Özel hastanelere ayakta giren kişilerden ücret talep edilmesi durumu yasal olmamasına rağmen bazı hastanelerde mevcuttur. Ancak normal şartlarda hiçbir şekilde, özel hastanelerin hiçbirinde yeşil alana dahi olsa gelen hastalardan ücret talep edilemez.

ŞİKAYET EDİN!

Özel hastanelerin acil bölümlerine girilirken kişilerden herhangi bir ücretin talep edilmesi söz konusu değildir. Sağlık Bakanlığı tarafından verilmiş olan bu karar ile beraber özel hastanelerin acil bölümlerinden kabul ettikleri hastalardan aldıkları ücretler kişiler tarafından kanıtlandığı taktirde, hastanelere ceza kesilir ve kişilerden alınmış ücretler iade edilir.



KALP KRİZİNDE ÖZEL HASTANELER ÜCRET ALIYOR MU?

Kalp krizi geçirmesinden sonra özel hastanelerin acillerine kaldırılmış olan kişilerden herhangi bir şekilde ücret talep edilmesi söz konusu değildir. Bununla beraber, eğer özel hastanelere kaldırılan kişiler yoğun bakıma girmek zorunda iseler, özel hastane hasta yakınlarından hiçbir şekilde ücret talep edemezler.