Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü

Zuhal Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda da "Erdoğan, Flaman bölgesinde Türkiye'de olduğundan çok daha popüler. Yüzde 72 oranında oy aldı. Avrupalı Türkler bir nevi seçim dopingi yapıyor. Türklerin Flaman bölgesinde beyin yıkamasını durdurmanın tek yolu, Erdoğan'a oy vermeyi imkansız kılmaktır." ifadelerini kullandı.

PEŞ PEŞE TEPKİLER

Bu çağrının ardından Türkiye'den peş peşe tepkiler geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Cumhurbaşkanımıza oy verdiği için yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın haklarını ellerinden almayı önerecek kadar izan ve ölçüyü kaybettiler. Bunu bir AB ülkesinde bakan olmuş bir kişi söylüyor. Takdiri size bırakıyorum. Buna en güzel cevabı yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız verecektir.' ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, Belçikalı Bakan Zuhal Demir'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vermiş yurtdışında yaşayan vatandaşları hedef aldığını belirterek, 'Bu açıklamayı şiddetle kınıyoruz. AB ülkesinde bakan olmuş birinin, Avrupa faşistlerinin dilini kullanması vahimdir.' dedi.

'Tüm vatandaşlarımız çok yakında bu çarpık zihniyete cevabı bir kere daha sandıkta verecektir.' diyen Çelik, 'Cumhurbaşkanımızın bu çarpık zihniyetle mücadelesini iyi bilen vatandaşlarımız, daha güçlü şekilde Cumhurbaşkanımıza destek vererek bu zihniyete de hakettiği dersi verecektir.' açıklamasını yaptı.

Editör: Fırat Çelik