Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve toplamda 11 ili etkileyen deprem sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de vatandaşlar oturdukları sitelerin ve apartmanların ne kadar sağlam olduğunu araştırmaya başladı.  

 Batıkent Rezidans yönetimi bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bu kapsamda site yönetimi; sitenin yapılış projesi, depreme dayanıklılık testi ve kullanılan malzemesine varana kadar araştırmalarını yaparak deprem farkındalık eğitimi yapıp site sakinlerini bilgilendirdi. 

Konu ile alakalı Batıkent Rezidans Sitesi yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; 
SİTEMİZ DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUNDUR
“Değerli Batıkent Sakinleri; Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra sitemizin güvenirliğini anlatmak adına yaptığımız toplantıya katılım oldukça yüksekti, öncelikle hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. Sitemiz sakinlerinden mimar Bahadır ILGIN, inşaat mühendisleri Volkan GÜRLER ve  Özkan Sürer' in site inşaat plan ve projelerinin üzerinden gerçekleştirdiği sunumlarıyla ve inşaat esnasında çekilen görseller üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucu Akyükselen inşaat firmasının sitemizle ilgili tarafımıza göndermiş olduğu yazıda site inşaatının projelere ve yönetmeliklere uygun olarak yapıldığı bilgileri doğrulanmıştır. Sitemiz inşaatında zemin güçlendirilmesi, perde betonlar ve kullanılan beton sınıfı C 30, demirlerin kalınlıkları yönetmeliklere uygundur. Akyükselen İnşaat firmasının göndermiş olduğu yazıyı da sizinle paylaşıyoruz. Sağlıklı günler dileriz.”