Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar

​Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, depremin vurduğu Adıyaman'daki AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, "Tüm illerimizde 1 milyon 622 bin binada inceleme yapıldı. 604 bin 856 bağımsız bölümden oluşan 212 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ya da ağır hasarlı bina olduğu tespitini yaptık" dedi.

Kurum, "3 Mart itibarıyla toplam 21 bin 244 konutumuzun yapımına başlamış oluyoruz. Önümüzdeki 2 ayda 11 ilin tamamında toplam 244 bin konutumuzun temellerini atacak, inşa süreçlerini başlatmış olacağız" diye konuştu.

Bakan Kurum'un açıklamaları:

Devletimiz son ana kadar çalışacaktır. Burada Adıyamamınızı güçlendirmek, 10 ilimizi eski haline geri getirmek için bu çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz. Biz acıları bir nebze olsa da dindirebilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm çalışmaları kurmuş olduğumuz koordinasyonlarla, Bakanlıklarımız, Valiliklerimiz, Kaymakamlıklarımızla Adıyamandayız. Yeni inşa sürecinde Adıyaman'ın talebi nedir, beklenti nedir, bunları istişare ettik. Yeni yerleşim yerlerini de beraberce belirledik.

İçinde tuvaleti ile banyosuyla, mutfağıyla geçici barınma ihtiyaçlarını giderecek anlayışla çalışmalarımızı yapıyoruz. Hasar tespit çalışmalarımızı tüm illerimizde devam ettiriyoruz. Adıyaman'da yüzde 95 seviyesine geldi. Tüm illerimizde 1 milyon 622 bin binada inceleme yapıldı. 604 bin 856 bağımsız bölümden oluşan 212 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ya da ağır hasarlı bina olduğu tespitini yaptık. Asrın felaketi dediğimiz, büyük bir felaketle karşı karşıyayız.

"HAYATIN GERİ DÖNDÜRÜLMESİ İÇİN YOĞUN ÇABA SARF EDİLİYOR"

Bakan Karaismailoğlu ise, "Hedefimiz en kısa süre içinde Adıyaman'ı eski günlerine daha iyi hale getirmektir. Sayın Bakanımız ve ekibi güçlü bir şekilde Adıyamandaydılar. Geniş bir coğrafyada hayatın geri döndürülmesi için yoğun çaba sarf ediyorlar. Bütün bakanlıklarımızla vatandaşımızı mutlu etmek, nefes aldırmak için yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.