ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI ŞÖYLEDİR: Heyelan bölgesi içerisinde yer alan 70 haneli Hacıkara köyünde, köylüler dere yataklarından DSİ’nin sık aralıklarla aldığı kum nedeniyle tarla yollarının sular altında kaldığını iddia etti.

CHP İnegöl'de Seçim Ziyaretleri Sürüyor CHP İnegöl'de Seçim Ziyaretleri Sürüyor

 (A:A) muhabirine açıklamalarda bulunan köylüler, koruyucu seki’lerin patladığını ve köyde yeniden toprak kaymalarının başladığını dile getirdiler.

      Derenin aktığı güzergahta yıllar önce yapılan koruyucu seki’lerin yıkılmak üzere olduğunu öne süren köylüler, tarlalarının sular altında kalma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu, ancak dilekçe vermelerine rağmen DSİ yetkililerin kendilerini oyaladıklarını belirttiler.

     Köyde çiftçilikle uğraşan Şehamettin Kıyar (50), yaptığı açıklama “ Artık tarlalarımıza gidemez olduk, tarlalarımıza ulaşmak için derelerden geçiyoruz, ancak kimi zaman dere suyu çok yükseldiği için karşı tarafa geçemiyoruz. DSİ buradan sık aralıklarla kum alıyor, bu nedenle dere yatağının yeri değişti, şimdi köyün içerisinden geçen deremiz tarla yollarının üzerinden gidiyor, mağduriyetimizin giderilmesi için dilekçe yazdık ancak kimse oralı bile olmadı” dedi.

      İbrahim Demiröz(58) ise derenin taşarak tarlalarını sular altında bırakmasından korktuklarını belirterek, “Köyümüz çok ilgisiz, biz bu konuda köy muhtarımızın da yeterince aktif olmadığını düşünüyoruz. Bakın burada dere köyümüzü tehdit ediyor, defalarda dere yataklarının temizlenmesini ve buradan kum alınmamasını istedik. Bununla birlikte sekilerin yetersiz olduğunu, mevcut sekilerde de çatlamalar olduğunu ve yıkılmak üzerine bulunduğunu belirterek yardım istedik. Yetkililerin bizi oyalamaktan başka yaptığı bir şey yok” diye konuştu.

Bu arada köylüler toprak kaymaları nedeniyle bazı binalarda da küçük çatlamalarında olduğunu iddia ettiler.

29 köylüler (2)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR