İnegöllü neyzen, son kıssahan Muharrem Dere'yi tanıyor musunuz? İnegöllü neyzen, son kıssahan Muharrem Dere'yi tanıyor musunuz?

    İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:  

“Müdür Nusret Kızıltaş açıklamasında genel olarak meydana gelen olayları açıkladı. Buna göre 107 hırsızlık olayı meydana gelirken, 91 şahıs yakalandı, iki şahıs  ise firar etmeyi başardı. Bu dönem içerisinde 11 gasp-yağma olayı oldu. Bu olaylarla ilgili 23 şahıs yakalandı.

      50 bıçaklama olayının meydana geldiği İnegöl’de olaylara karışan 82 kişi göz altına alınırken 8 kişi ise firar etti. Bıçaklama olaylarında 71 kişi ise yaralandı. 2005 yılının ilk 11 ayında sadece bir kez  adam öldürme olayı yaşandı ve bu olayın zanlısı 4 kişi büyük bir kovalamacanın ardından kıskıvrak  yakalandılar.

31 emniyet (5)

     2005 yılı değerlendirmesinde ilçede meydana gelen trafik kazalarına da önemli yer verildi. İnegöl’de en çok dikkatsizlik ve tedbirsizlik suretiyle trafik kazalarının yaşandığını belirten Müdür Kızıltaş 11 ayda 549 trafik kazasının meydana geldiğini, bu kazalarda 203 kişinin yaralandığını söyledi. İlçede 24 saat görev yapan Trafik ekiplerinin 41 bin 80 aracı kontrol ettiği ve 4 bin 98 araca ceza yazıldığı belirtilerek 646 aracında trafikten men edildiği kaydedildi.

  Yapılan değerlendirmeler sonucunda İnegöl’de ortalama ayda irili ufaklı 15 asayiş olayı meydana gelirken, bunun en başında hırsızlığın gelmesi dikkat çekti. Emniyetin resmi verilerine göre her ay  9 hırsızlık olayı yaşandı. Diğer dikkat çeken olay ise 11 ayda meydana gelen trafik kazası sayısı oldu.Ayda ortalama 50 kaza olurken, kazalar nedeniyle her ay 18 kişi yaralandı. Yine ortama her ay 5 bıçaklanma olayının yaşandığı ilçemizde ayda 6 kişi aldığı bıçak darbesi ile hastanelik oldu. Resmi verilere göre ilçede meydana gelen asayiş olayları nüfusun artış göstermesine rağmen bir önceki yıla oranla yarı yarıya düştü.

     Halkın huzuru ve güveni için Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 24 saat görevi başında olduğunu ifade eden Müdür Nusret Kızıltaş “Halkımızın huzurlu ve sükunet içinde yaşaması için çaba sarf ediyoruz, İhbar telefon hattımız 155 24 saat açık. Vatandaşlarımızdan şüphelendikleri her konuda bize ihbar etmelerini istiyoruz ”dedi.”

31 emniyet (2)31 emniyet (3)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR