Olay, saat 22.00 sıralarında Çankaya ilçesi Seyitler Mahallesi’nde bulunan bir sitedeki 24 katlı apartmanın 4’üncü katında meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüyerek daireyi alev topuna çevirdi. Alevlerin etkisiyle duman binanın tamamına yayıldı.
Mahsur Kalanlar Merdivenli Araçlarla Kurtarıldı
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Binada mahsur kalan vatandaşlar merdivenli itfaiye araçlarıyla kurtarıldı. Ekipler, binanın elektrik ve doğal gaz hattını keserek güvenlik önlemleri aldı.
3 Kişi Hayatını Kaybetti
İtfaiyenin yoğun müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, yapılan kontrollerde 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Hayatını kaybedenlerin Aras Şahin (3.5 aylık), Hüsniye Çelik Şahin ve Muharrem Çetinkaya olduğu açıklandı. 20 kişi ise dumandan etkilenerek hastanelere sevk edildi.
UMKE Acil Müdahale Çadırı Kurdu
Olay yerine gelen UMKE ekipleri, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve dumandan etkilenen kişilere müdahale etmek amacıyla acil müdahale çadırı kurdu. Cumhuriyet savcılığı, yangının çıkış nedenini belirlemek üzere soruşturma başlattı.




