Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar

BURSADABUGÜN'den Hüseyin İzci'nin haberine göre, Yapılan paylaşımda Amerika Birleşik Devletleri'nde 2000 model bir aracın 200 dolar olduğu söylenirken, aynı marka model aracın ise Türkiye'de 250 bin TL civarı olduğu belirtildi. Sosyal medya kullanıcıları videonun altına birçok yorum yaparken, bir kullanıcı "Hayata bak para üstü yerine araba verecek nerdeyse insanlar..." sözlerini sarf etti.
AYNI MARKA ARACIN FİYATI TÜRKİYE VE AMERİKA İLE KARŞILAŞTIRILDI

Araba piyasası Türkiye'de yıllardan beri artış gösterirken, diğer ülkelerdeki araç fiyatlarıyla olan kıyaslamalar da ara ara gündeme geliyor. Amerika'da yaşayan bir vatandaş, aynı marka model aracın Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki fiyat karşılaştırmasını yaptı.

AMERİKA'DA 4 GÜN ÇALIŞMAK YETERLİ OLUYOR

Amerika Birleşik Devletleri'nde videoda paylaşılan aracı 200 dolara alınabileceğini belirten sosyal medya kullanıcısı, aynı aracın Türkiye'deki fiyatının 250 bin TL civarında olduğunu söyledi. ABD'de asgari ücret günlük en az 7,25 dolar olarak verilirken günde ortalama 8 saat çalışan bir kişi 4 gün sonra bu aracın sahibi olabiliyor.

TÜRKİYE'DE 910 GÜN ÇALIŞMAK GEREKİYOR

Türkiye'de ise aynı aracın 250 bin TL civarında olduğu söylenirken bu aracı almak isteyen asgari ücretli bir çalışan, 30 ay veya yaklaşık 910 gün sonra farklı bir harcama yapmadan bu arabayı satın alabilir.