Altın fiyatlarının ulaşılmaz hale gelmesiyle vatandaşlar birikim ve hediye tercihlerinde yönünü gümüşe çevirdi. Gram altının 5 bin 700 lirayı aşmasıyla birlikte düğünlerdeki geleneksel altın takma alışkanlığı da değişmeye başladı. Son 8 ayda yatırımcısına yüzde 65 kazandıran gümüş, hem yatırım hem de takı aracı olarak dikkat çekiyor.
Kuyumcu Göksel Günaltay, altına olan ilginin sürdüğünü ancak yüksek fiyatların yeni yönelimleri beraberinde getirdiğini belirterek, “Bizim milletimiz altını sever. Ancak alım gücü azalan vatandaş artık gümüşe ve platine de ilgi göstermeye başladı” dedi.

Gümüşe olan talebin son dönemde gözle görülür biçimde arttığını belirten Günaltay, “Artık insanlar gümüşü sadece takı değil, birikim aracı olarak da değerlendiriyor. Küçük meblağlarla gümüş alan çok sayıda müşteri var. Bu da piyasada ciddi bir hareketlilik oluşturdu” ifadelerini kullandı.
Altın fiyatlarındaki artışın platin talebini de tetiklediğini vurgulayan Günaltay, “Altına erişemeyen gümüşe, gümüşe yetişemeyen platine yöneliyor. Herkes bütçesine göre yatırım yapıyor” dedi.

Günaltay ayrıca, altının yükselişinin devam etmesi halinde gümüşün daha da değerleneceğini öngörerek, “Belki ilerleyen dönemde gümüş çeyrek ya da gümüş gram gibi ürünler piyasaya çıkabilir. Bu bir yatırım tavsiyesi değil ama piyasanın beklentisi bu yönde” diye konuştu.





