AK PARTİ’DEN CEMAATE İLK TAVIR

Abone Ol
AK Parti ile cemaat arasında başlayan savaş, artık geri dönülemeyecek bir noktaya geldi. Her iki taraftan da yapılan açıklamalar, ortada köprü bırakılmadığını net şekilde ortaya koyuyor.
Şahsen iki taraf adına da bu derece sert açıklamaları tasvip etmediğimi ifade edeyim. Hizmet hareketini Haşhaşi'lere benzetmek de; Başbakan'ı Firavun olarak görmek de; ne mantıklı, ne etik, ne de İslami.
Cemaat-AK Parti arasındaki kavga esnasında 'Cemaat Aktaş'a oy verir mi?' şeklinde bir yazı yazmış ve cemaatin dershane ve okulu ile derneğine her türlü desteği veren Aktaş'a oy verebileceğini kaydetmiştim.
Fakat Cumartesi akşamı Safvet Koleji'nin düzenlediği geceye AK Parti'den hiç kimsenin katılmaması bu fikrimi değiştirdi. Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl'de de hizmet hareketine ilk ciddi tavır konuldu.
Belediye Başkan Yardımcılarından -özellikle memur olan, siyasi tarafı bulunmayan- Gülhan Şahin belediyeyi temsil ederken; ne Başkan Aktaş, ne Temelli ne de AK Parti'li meclis ya da yönetim kurulu üyesi gecede yer almadı.
Geçmişte gerek FEM, gerek Safvet gerekse de İNSİAD ve İNESDER'in programlarına koşa koşa giden AK Parti heyeti, İnegöl'deki ilk tavırlarını da bu şekilde göstermiş oldu.
Bu dakikadan sonra diyecek bir şey kalmadı. Her iki taraf için de hayırlısı olsun.
ARİF TAK'IN SEÇİM YATIRIMI
Mobilyacılar Odası'nda beklenen oldu ve Özcan Ayhan tekrar başkanlığa seçildi. Açıkçası Ayhan'ın mobilyacılara yaptığı önemli hizmetler dolayısıyla tekrar seçileceğini tahmin etmiştik basın mensubu arkadaşlarla.
Fakat kongrede divan başkanlığı koltuğunda oturan Bursa Esnaf Odaları Başkanı Arif Tak'ın taraf olma sevdasını anlamış değilim. Tak'ın Özcan Ayhan'ın yerine Ziya Çalışkan'a cevap yetiştirmesi açıkçası Tak'a yakışmadı.
Özcan Ayhan, kendini savunabilecek, suçlamaları cevaplandırabilecek durumdayken; Tak neden durumdan vazife çıkardı ki? Bu seçim yatırımı değil de; nedir?
Bu duruma isyan eden bir üye de Tak'a tepki göstererek: 'Keşke tarafsız olmayı becerebilseydiniz' dedi. Bu söz Tak'a ders olsun. Adayların kendi arasındaki çekişmelerine, suçlamalarına sizin girmenize gerek yok Sayın Tak.
.