20 YIL ÖNCE İNEGÖL

Abone Ol

GİDENLERİN ARDINDAN

Tarih 07 Ekim 2002. O gün Genç Gazete'nin ilk sayısı çıkar. Gazetenin ilk sayısında Mustafa Dündar Koşumcu'nun kaleme aldığı köşe yazısı şu başlığı taşımaktadır: "İyi insanlar, atlarına binip uzaklara gitmesin" Gazetenin bir başka köşe yazarı Hüseyin Bayhan ilk yazısına "Merhaba" başlığı atmıştır.

20 yıl geçti. Mustafa Dündar Koşumcu da Hüseyin Bayhan da aramızda yoklar. Vefat edip dünya imtihanını tamamladılar. Bir çoğumuz da buz aman diliminde, anne babamızı, dede ve ninelerimizi, çocukalrımızı ve nice dostlarımızı kaybettik. Zaman geçiyor. Dünya bir değirmen... Sırası geleni öğütüyor. Hergeçen an yaşlanıyoruz ve ölüyoruz. Allah (c.c.) ölmüşlerimize rahmet etsin. Geride kalanlarımıza sağlık ve afiyet versin.

EKONOMİK KRİZ

Tarih 07 Ekim 2002. Zamanın İTSO Başkanı Metin Anıl'dır. MODEF'in tanıtım toplantısında konuşan Başkan Anıl; " Ülkenin çok zor bir ekonomik krizden geçtiğini söyler ve mevcut hükümeti eleştirir. Ağır vergiler sebebiyle mobilyacı esnafının elinin kolunun bağlı olduğunu söyler.

20 yıl geçti. Hala ekonomik krizden bahseden var mı? Ağır vergilerden şikayet eden var mı? Mobilyacı esnafı hala dertli mi? Bu soruların cevabını size bırakıyoruz.

Sanırım dünya kurulduğu günden beri insanoğlu dünya şartlarından dolayı sıkıntılı ve şikayetçi. Görünen o ki bu şikayet kıyamet gününe kadar sürecek. Velhasıl bu dünyada doymak da yok, rahat da yok.

BELEDİYE BURSU

Tarih 01 Ekim 2002.Zamanın İnegöl Belediye Başkanı Hikmet Şahin'dir. O tarihte toplanan İnegöl Belediye Meclisi öğrencilere verilen bursun 25 Milyon liraya yükselmesini kararlaştırır. Yanlış yazdığımı düşünmeyin. Tekrar edeyim 25 milyon öğrenci bursu. Burs alan öğrenci sayısı da 260'tır.

20 yıl geçti. Sahi ne oldu bu Belediye burslarına? Neden artık Belediyeler öğrencilere burs veremiyor? Kim mahkemelere müracat edip bu bursların önüne geçti acaba? Bu soruların cevabını size bırakıyoruz.

MODEF FUARI

Tarih 07 Ekim 2002. Zamanın Mobilyacılar Odası Başkanı Hamdi İdil'dir. 10 Ekim 2002 Perşembe günü MODEF fuarı kapılarını açacaktır. Fuarda İnegöl'den 80 firma vardır. Başkan İdil, açılış öncesi tüm katılımcı firmaları kaliteli ürün konusunda uyarır; " Müşterilerimize İnegöl Mobilyasının kalitesini gösteremezsek yarın gelecekte bu sektörde herkes aç kalır" der.

20 yıl geçti. MODEF fuarları devam ediyor. İnegöl Mobilyası çok aşamalardan geçti. İnegöl'den önce ulusal sonra da uluslar arası markalar çıktı. Peki İnegöl mobilyasının markası ve kalitesi adına yapılanlar yeterli mi? O günden bugüne fuarcılık anlayışımızda bir değişiklik ve gelişim yaşandı mı? Bu soruların cevabını size bırakıyoruz.

YENİCE VE RAMİZ YİĞİT

Tarih 07 Ekim 2002.Yenice o tarihte beldedir. Kendine ait bir belediyesi vardır. Zamanın Yenice Belediye Başkanı Ramiz Yiğit'tir. Türkiye'yi 0 Kasım 2002'de büyük bir seçim beklemektedir. Seçim öncesi konuşan Başkan Yiğit, ANAP'a güvenin azaldığını, partinin yönetilemez bir hale geldiğini ve kopma noktasında olduğunu söyler. Baın mensuplarının; "Ak Parti'ye geçiyor musunuz?" sorusunu "Tayyip Erdoğan'a sempatim var." diye yanıtlar.

20 yıl geçti. Yenice mahalle oldu. Belde belediyesi kapandı. Ramiz Yiğit siyaseti bıraktı. ANAP tarih oldu. İnsanlar gibi kurum ve partilerin de bir ömrü var. Dün DYP ve ANAP, bugün bir başka parti... 20 yıl önce söylenmiş olsa da, söylemler ne kadar güncel değil mi? " ANAP'a güven azaldı. Parti yönetilemez hale geldi. Parti kopma noktasında." Bu tespitler günümüzde hangi partiler için geçerli acaba? Hangi partilerin ömrü bitiyor? Bu soruların cevabını size bırakıyoruz.