Herkesin ,her mesleğin özel bir günü vardır.
Günlük koşuşturmalardan dolayı kendimizi bile unuttuğumuz şu zamanlarda bazı değerleri bu günlerde hatırlamak güzel.
Bugün “Öğretmenler Günü”.
Öğretmenin değeri 1 günlük mü? hayır. Sadece bugün mü öğretmenler için güzel şeyler söylenmeli, sadece bugün için mi öğretmenler taltif edilmeli?Tabiki hayır
Dinimizce önemi çok büyük olan ,şanlı tarihimizdeki örneklerinde hem manen ,hem de maddeten onure edilen öğretmenlik mesleği günümüzde birkaç programla anılıp, önemi birkaç resim ve birkaç şiirle geçiştirilmeyecek kadar ulvidir. Öğretmenler her zaman ve zeminde,muhabbet ve hürmetle anılmalı,toplumun her kesiminin sahiplenerek her daim yücelttiği bir makama sahip olmalıdır.
Bu mesleğin içinde de elbette yanlış yapanlar, eksik yapanlar,niyeti ve zihniyeti bozuklar pek tabi bulunacaktır. Bu her meslek için, her millet için geçerli bir kaidedir .Ancak öğretmenlik kutsal ve ulvi bir meslektir. Nebevi bir meslektir ,itibarlı bir meslektir.
Toplumsal hayatın vazgeçilmez unsuru olan,Toplumu istikbale taşıyan, insanımızı hayra ve hakka çağıran, insanımıza ilim-irfan-marifet aşılayan, cehaleti önleyen öğretmenlerin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz.
Toplumsal sıkıntıların kaynağını eğitim-öğretimde aramak ne kadar doğru bir tespitse, o kaynağın başındaki öğretmenlerin yetişmesini, gelişmesini sorgulamak, önemini ,itibarını sağlamak ve öğretmenleri maddi-manevi ihya etmek te yerinde bir tespittir.
Bütün meselelerin başı ve çözüm kaynağı eğitim ve eğitim-öğretim olduğu gibi bütün meselelerin çözümünde de öğretmenlerden destek almak gerekir diye düşünüyorum.
Toplumsal sıkıntıların çözüm ilacı idealist öğretmenlerdir. Bugün toplumun ilerlemesinin ,kalkınmasının ,ahlaklı, bilgili, ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler yetiştirmenin en önemli faktörü öğretmenlerdir.
Ancak Öğretmenler de toplumdaki rollerine uygun olarak iradelerini ortaya koymuyor, insiyatif almıyor, idealist olmuyorlarsa ruhsuz gençler,gayesiz bireyler,mutsuz toplum ortaya çıkıyorsa düşünmeli ve kendilerini de sorgulamalıdır.
Kısaca muallimler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Günümüz hayırlı ve uğurlu olsun