12 Mart tarihinde 'Taban'ın şanssızlığı' başlığıyla kaleme aldığım yazımda şu ifadelere yer vermiştim:

"İnegöl'de Devlet Hastanesi, Diş Hastanesi ve Halk Eğitim Merkezi inşaatlarının süreçleri zorlu geçmişti. Üst üste inşaat durdu haberleri yapmaktan usanmıştık.

Diş Hastanesi en sıkıntılı süreçti. Sanırım 3 kez müteahhit değiştirdi. Benzer süreci tekrar yaşıyoruz.

Hocaköy'de baraj inşaatı, Yenişehir yolu, Mesudiye alt geçidi zaman zaman durma noktalarına geldi. Şu an hangisi durdu hangisi devam ediyor onu dahi takip edemez hale geldik.

Anlaşılan devlet ödeneklerinde kısıntıya gidiyor. Devlet İller Bankası kanalıyla çok acil olmayan harcamalar için kredi vermiyor.

Belediye Hizmet Binası ve Meydan Projesi için İller Bankasına kredi başvurusunda bulunan İnegöl Belediyesine onay çıkmadı örneğin.

Belediye, 35 milyon TL krediyi özel bankalardan alacak. Anlaşılan bu projenin maliyeti daha da artacak.

Daha önce de yazdım. İddia ediyorum Alper Taban'ın elinde olsa o projeyi hayata geçirmezdi. İhale sürecine dahi denk gelse durdururdu.

Zira benim tanıdığım Taban, bu kadar yüksek maliyetli proje ile o riski almazdı. Hele ki İller Bankası'ndan kredi gelmeden adım atmazdı.

Artık geri dönüşü olmayan yola girildiğine göre bu projenin maliyetleri artmadan tamamlanması düşünülmeli. Bu süreci de Alper Taban'ın bir şanssızlığı olarak değerlendirelim"

Belediye Binası yapımında bir duraksama oldu. Artan maliyetler nedeniyle müteahhidin beklemeye aldığını öğrendik.

Yurtdışına bir çok noktada bağımlı bir ülke olduğumuz için kurdaki yükseliş maliyetleri de inanılmaz arttırıyor.

Bunun yanında faiz oranlarındaki artış da hesaba katıldığında inşaat sektörü için daha da zorlu günler kapıda. Bu her yatırıma etki ediyor.

Ben Taban'ın yeni belediye binasını çok da dert ettiğini düşünmüyorum. Eğer tekrar görev verilirse; Başkan Taban yeni binayı bitirerek oturur.

Fakat seçim dönemine yetişme şansı da düşük gibi. Doğal olarak bu konuda ısrarcı da olmaz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ihalesi yapılsa bile yapımına başlanmamış yatırımları durduralım açıklaması, 1 yıl önce yapılsaydı; Başkan Alper Taban da rahat bir nefes alırdı.

Fakat bugün için artık yapılacak bir şey yok.