Sandık ufukta göründü. Yüksek Seçim Kurulu 2 Nisan için hazırlık yapıyor.

TBMM Genel Kurulu'nda bu günlerde tansiyon iyice yükseldi. Anayasa değişikliği süreci sancılı işliyor. Hayırlısı ile bu hafta TBMM'deki görüşmeler tamamlanacak.

TBMM sonuçlarının Şubat başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması bekleniyor.

Anayasa değişikliğinin, 2 Nisan'da referanduma sunulmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Aldığımız bilgiye göre; Referandumda kullanılacak oy pusulaları da hazır hale getirildi. Pusulada, kahverengi ve beyaz renkte bölümler olacak. Anayasa'ya 'evet' diyenler beyaz bölüme, 'Hayır' diyenler ise kahverengi bölüme mühür basacak.

HARARETLİ GÜNLER KAPIDA

Bütün bunlar şu anlama geliyor; 2 Nisan'a kadar Türkiye'yi daha hareketli, daha hararetli günler bekliyor. Hayırlısı ile bu günleri de atlatacağız inşallah!

Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini istemeyenler, baskılarını arttıracaktır. Kendi iradeleri yönünde karar çıkması için her türlü saldırıyı planlayabilirler.

Bu süreçte daha dikkatli, daha sağduyulu olmak gerekiyor. Kim ne yaparsa yapsın son sözü sandıkta Türk Milleti söyleyecektir. Meclis'in ve Türk Milleti'nin kararına herkes saygı duymak zorundadır.

Bu süreçten sonra sıradaki sandıklar ufukta görünecek. Süreç normal seyrinde işlerse 2019 yılında Yerel, Cumhurbaşkanlığı ve Genel olmak üzere tüm sandıklar önümüze gelecek. Ancak Anayasa değişikliği sonrasında daha erken tarihlerde sandıkları önümüzde bulabiliriz.

SANDIĞIN İNEGÖL'E YANSIMASI

İnegöl açısından sandık etkisini konuşacak olursak, bir çok isim ve soru, sandık etrafında gündeme gelecektir.

İlk soru: Alinur Aktaş'ın, İnegöl Belediyesi'nde son dönemi. Başkan Aktaş İnegöl Belediye Başkanlığı sonrasında siyasete devam edecek mi? Başkan Aktaş, siyaset sahnesindeki yol haritasında, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni mi yoksa Ankara'yı mı tercih edecek?

İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANI KİM OLACAK?

İkinci soru: İnegöl Belediye Başkanı kim olacak? Şüphesiz bu makama en güçlü aday yine Ak Parti'den çıkacak. Bu isim kim olacak? Başkan Alinur Aktaş'ın ve Milletvekli Hüseyin Şahin'in, bu ismin belirlenmesindeki etkisi ne derecede olacak? Şimdiden bu makama hazırlanan bir isim var mı? Şüphesiz bazı isimler kulağımıza geliyor. Ancak bu isimleri paylaşmak için henüz çok erken.

Üçüncü soru: Recep Altepe, yeniden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak mı?

Bu konuda son gelen haber şöyle; Yeni Dönem Gazetesi'nden Yüksel Baysal'a konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, yeniden adaylık düşünüp düşünmediğini açıkladı ve devam eden hizmetlerin tamamlanması için "yeniden varım" dedi. Başkan Altepe, devam etme niyetinde. Mutlaka karşısına rakip isimler çıkacaktır. O isimler kim olacak? Bakan Faruk Çelik'in, Milletvekili Hüseyin Şahin'in ve Başkan Alinur Aktaş'ın isimleri şimdiden telafuz ediliyor, doğru mu?


ŞAHİN'İN KARARI NE OLACAK?

Dördüncü soru: Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Ankara'da siyasete devam edecek mi? Külislere yansıyan bilgi tekrar milletvekilliliğini düşünmediği yönünde. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de ismini zikredenler var. Genel Merkezin ismiyle ilgili tasarrufu ne olur?

Önümüzdeki yıl bu soruların cevaplarını bir bir alacağız. Biz önce anayasa değişikliği sürecine bakalım. Dua ve temennimiz, sonucun; Milletimizin ve ülkemizin hayrına olması yönünde.