Dipsizgöl Kıraathane sohbeti, bu haftada İncili Çavuşun Trapa yanındaki kahveden devam etmektedir.

Deydinler'den, Maden'den, İclaliye'den, Kestanealan'dan, Karakadı'dan, Eskiköy'den, Kazıklı'dan gelenlerin yanında İsaörenliler bu kez Şöfer Avni'yle beraber gelmiş, gelirken Kömürcü Şükrü ve Kokoroz İsmal'i de getirmişlerdir.

Yatsıdan çıkanlar birer ikişer kahveyi doldurmıya başlamış derken kahve ful dolmuş, dışarıda asmanın altında dahi yer kalmamıştır. Sohbetlerin namını duyup taaaa İnegöl'den Nedim Bayram, Bülent Temelli, Kenan Kender, Hasan Aydın bile gelmiştir.

İncili Çavuş'un tek oğlu Bakkal Sakallı Hüsnü televizyonu kapatır. Bu arada İçeriye köyün İki tüfek tamircisinden biri olan Kasketli Çolak Mehmet girer. Gençler bu İhtiyar tüfek tamircisine yer verir. Kasketli amca; "Komşular ben her daim sohbete gelemiyom, onun için bu haftaki çaylar benden, itiraz istemem. Ölürsem beni anarsınız." Der.

Çaylar dağıtılır ve sohbet başlar. Sohbete yine İncili Çavuş devam etmektedir. Lakin biri başlamakta olan sohbeti böler. Bu Köyün delisi, Deli İsmal'den başkası değildir. Delidir ne yapsa yeridir diye kimse ses çıkarmaz.
Amma İncili Çavuş, "Bu İsmal deli değil velidir, bu akşamda o konuşsun" deyip sözü bırakır.

Artık mikrafon İsmal dedir. "Ey Merkez Bankası! Bu faizler ne böyle beya? Bak sabrımın sonundayım .Bu kadar yüksek faizle iş adamları nasıl kredi kullanacak, Nasıl yatırım yapacak? Tepemin tasını attırmayın." Deyip başındaki kirli şapkayı çay ocağının yanındaki masaya ters koyar. Ve şapkaya anlatmıya başlar.

"Eh be kardeşim: Bu yüksek Faizlerle yok hazine bonosuydu, yok Devlet tahviliydi, Yok repoydu diye en yüksek parayı kullanan zatı alinizin yönetimindeki devlet değil mi?

Bütçe açığını faizli tahvillerle kapat. Cari açığı yurt dışı faizli dövizle kapat. Ey, Ey Ey diye naralar atarak gezip dur. Bu seçim üstü de Merkez bankasını günah keçişi yap. EEee sonra Durmak yok Yola devam. Yersen.
Olmazsa getir öteki damadı da Merkez Bankasının başına, tam olsun Bari.
Amma bilmelisiniz ki biz seçmen vatandaşlar da, SABRIMIZIN SO-NUN-DA-YIZ. Demedi demeyin''. Son sözünü söyler. Kahvede bir alkış tufanı kopar, sormayın. Kimisi; "Delidir melidir amma çok akıllı laflar etti", kimisi, "Olum adam bizden akıllı" der.


Sohbette bulunan Nedim Bayram ise Bülent Temelli'ye; "Dipsizgöl'ün delisi buysa akıllısını varın siz düşünün Bülent abi" deyince, Hasan Aydın; "Demek Dipsizgöl'de siyaset yapan yok amma adamlar işi biliyor."

Sonra mı ne olur.? Orasını Genç gazeteye Abone olarak öğrenebilirsiniz.
GARİP FAKİİ.