MUHABBETLE GELEN KULLUK

Zatına layık şekilde Hamdu Sena Allah'a sınırsız salat ve selam Yüce Resulullah'a

İslam Dini "selam" kelimesinin de kökü olan "selime" kelimesinden türemiştir. Yani maddeler halinde ifade etmek gerekirse Barışa girmek, barış yapmak, 2- Boyun eğmek, itaat etmek, kabullenmek, 3- İslam'ı din olarak seçmek, İslam'a girmek, 4- Allah'a teslim olmak, Allah'a bağlanmak, 5- İhlaslı ve samimi olmak anlamlarına gelmektedir.

Zaman zaman öğrencilerimizden insanoğlunun yaratılmasındaki sebebi ve yaratılış gayemiz hususunda sorular alıyoruz. Allah'a kulluk etmek olarak cevap verdiğimizde Yüce Allah'ın bizim kulluğumuza ihtiyacı mı var diye ikinci bir soruyla muhatap oluruz.

Kendilerine İslam'ın sadece şekli ve kitabi cevaplarını verdiğimizde eksik kalan yerler oluyor ve onlardan bunun tatmin edici olmadığı şeklinde dönüşler alırız.

İslam'ın bir sevgi dini olduğunu unutmayalım.

NUR-U MUHAMMEDİ

Cenabı Hakk kendi nurundan bir nur yaratır. Bu Nur, Nur-u Muhammedi'dir. Öyle bir muhabbet olur ki Cenabı Hakk, bu Nurun görünmesini diler ve Alemlere rahmet olsun diye zamanı ve mekanı yaratır, melekleri yaratır.

Dört büyük melek bu Nuru Muhammedi'ye duydukları muhabbet sebebiyle öne çıkar. Meleklerin ulularından olurlar.

Bizler bu Nurun vesilesiyle yaratılmış oluyoruz. Bu sebeple Peygamber Efendimizi kabul etmeden kişi imanı tam olmaz. Yani sadece Allah'a inanmak kişiyi Müslüman yapmayacak O'nun yanında Hz. Muhammed (SAV) kul ve resul olduğuna da iman etmek gerekecektir.

Cenabı Hakk her şeyi madde ve manadan yaratmıştır. Biz çocuklarımıza Allah Teala'ya sevgiyi, O'nun Habibi'ne muhabbeti nakşetmeden önceliği ibadetlere verirsek yapmacık kulcuklar yetiştiririz. İşin mana tarafıyla madde anlam kazanır. İşin sırrı sevgi ve muhabbettedir.

Aşkın ve muhabbetin kaynağı Yüce Allah'tan gelir.Yaratılışın sırrı da Nur-u Muhammedi'de saklıdır. Resulullah aleyhisselama duyulan muhabbet devam ettiği sürece Cenabı Hakk'ın yaratması devam eder. Ne zaman ki bu muhabbet zikredilmez yani imanlı (mü'min) kullar kalmaz işte o zaman kıyamet kopar. Önce zaman, mekandan çekilir İsrafil AS. vasıtasıyla sonra kainattaki düzen kaybolur.

Ne kadar şükretsek azdır. Yüce Allah bizi sevmişte insan olarak yaratmış, mümin anne babadan dünyaya gelmemizi nasip eylemiş. Bu sevgiye halel getirmek Sevgiliye ihanet sayılmaz mı?

SEVGİNİN İSPATI NEDİR?

Sevgi kalpte gerçekleşir ve sevginin görünür hale gelişi ancak davranışlarımızla olur.

Sevginin ispatı salih amelle ve kullukla olur.

O halde yaratılış sebebimiz olan bu "Muhabbetullah'ı" O'nun rızasına uygun amellerle göstermek icap eder.La ilahe illallah sözü kuru bir söz değildir.

İnancın ifadesi "Kulluktur." Kulluk ise Muhabbetullah'ın getirisidir.

Muhabbetle kalın..