Bu Haftaki Dipsizgöl kıraathane sohbetine Tırapanın aşağısındaki Adem Hüsen ' in Nurettin ' in kahveden devam ediyoruz. Yatsı Namazından gelenler kahveyi doldurmuş, mahşeri kalabalık taaa Halitlerin Evin önündeki Millet bahçesine kadar taşmıştır. İncili Çavuş yerini almış sohbet ortamı hazır hale gelmiş. Akabinde lafa gelende bedava olduğu söylenen kekler çaylar dağıtılmıya başlanmış neticesinde ise faturaları hepimize çıkmıştır.
Ve Molla Hasan ' ın torunu Halitlerin Akgün, İncili ' den desturu almış, sohbet başlamıştır:

''İncili dede, ben senin ve de herkesin bildiği gibi dik duran hiç eğilmiyen bir garip adamım. Nasıl 2009 Muhtarlık seçimlerinde senin torun Bahattin Abinin yanında yer aldığımı ve okçular tepesini hiç terketmediğimi, hatta O'nun 1 siyasi mitink edasıyla millete Dipsizgöl'ün ihtiyaçlarını anlatırken ki söylemleri hala kulaklarımda. Köyümüzün yolundaki dedenin ora viraj genişletilmeli , Arifin evin ora düzenlenmeli elektirik hatları yenilenmeli, dedi. Bunların hepsi yapıldı.

Köyümüzün öğrencileri taşımalı eğitim almasın köyümüze okul yapalım dedi. Köyümüze okul yapıldı. Bu gün köyümüzde 40 ünüversite okuyan çocuk varsa onların sebebi sizin torundur. Rabbim ondan razı olsun.
En çokta istediği Kooperatifimizin çalıştırılmasıydı. Önümüzdeki süreçte Büyükşehir'e bağlanacaz, Köyümüz tüzelkişiliğine ait bütün tapulara elkoyacaklar. Tüm taşınmazları kooperatife kiraya verelim. Ve Köyümüz arazilerindeki ormanları kesip kooperatife sermaye yapalım.Bakın Deydinler ormanları kesip köy bütçesinde değerlendiriyor derdi.Lakin bizler Onun kıymetini bilemedik, En yakınları ve de köylümüz arkasında durmayınca adam köye kızıp her şeyi arkasında bırakarak ceketini aldı gitti.
Kooperatifler yapılabilecek her türlü işi yapar.Sadece cenaze yıkıyamaz, nikah kıyamaz. Lakin üyelerin' de imam ve muhtar var ise cenazede yıkar nikahta kıyar'' Derdi.Şimdi Noldu? Köyümüzün bütün taşınmazlarına belediye el koydu mu? Koydu. Bizim kıyamayıp kesemediğimiz ormanımızı bu gün Madenliler Kesiyor mu? Kesiyor. Haydi geçmiş olsun.
Duydum ki senin torun MHP ' den Belediye Encümen Adayı olmuş. Bizim köyümüzün 580 seçmeniyle onun arkasında durmamız lazım.Diyeceklerim bu kadar.''

Diyende, İncili sohbeti toparlar. '' Evet babam Rahmetli Hasan Çavuş Derdi ki; ''Öküz olacak buzağı b.kundan belli olur''. Tabiki bizim torunun adam olacağı küçüklüğünden belliydi. Hatta muhtar olamayıp köyü terkederken dedi ki:''Dede, Kara İbram bana, büyük yerde küçük adam olmaktansa, küçük yerde büyük adam olmak her daim iyidir diye söylerdi.Lakin köye hiç gelmeseydim. Boşu boşuna 30 yılımı kaybettim.'' Ben bir Garip çingeneyim, gümüş zurna benim neyime''. Diye yazdı arabanın arkasına. Bense; gitme Evlat bile diyemedim. Lakin sen de haklısın önümüzdeki seçimlerde Köy olarak belediye encümen oylarının tamamını ona tulum çıkartmalıyız. Yoksa Muarrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde köyünden oy alamıyan adayı konumuna düşürmemeliyiz. Köy olarak bu bizim ona borcumuzdur.''

Sohbet bu mihval üzerine uuzaaarr gider. Merak edenler Genç Gazeteye abone olarak takip edebilir. Yok Öyle; çay bedava, kek bedava, gazete bedava. Accik elimizi cebize atalım gari. GARİP FAKİİ.