Bu haftaki Dipsizgöl köyü kıraathane sohbetimize, Köyümüzde yeni kurulmuş olan Millet Bahçemizden devam ediyoruz. Meşeliğe meyva sebze toplama alanımıza yeni millet bahçesi kurulmuştur. Yatsı Namazından çıkanlar arabalara doluşup birer ikişer Millet bahçesine çıkmaktadır.

Millet bahçesinden İnegöl adeta ayaklarımızın altında gibi gözükmektedir. Bu arada gençler aralarında oynamakta oldukları Kartalcık Oyununu yavaş yavaş bırakmakta ve sohbet ortamını hazırlamaktadırlar.

İncili Çavuş traktörün kotikasına bindirilip millet bahçesine intikal etmiştir. Yanında da Nalbant Sabri ağa ve Muttallip'in Kadir dayı vardır. Belki de bu dedeler bugün için köyümüzün en yaşlı delikanlılarıdır.

Bir taraftan sohbet ortamı hazırlanmaktadır. Kalabalık Mezarlığın İnegöl tarafında vakti zamanında Ahmet Çavuşun bir zamanlar dikmiş olduğu Çınar ağaçlarının altında toplanmaktadır.

Adeta inegöl ayaklarımızın altında bir yıldızlar kümesini andırırcasına ışıl ışıl parlamaktadır.

Sessizliği Nalbant Sabri bozar: ''Komşular bu akşam ki çaylar benden olsun.'' Devamında Muttalip Kadir dayı da: "Keklerde benden olsun madem.''
Kartalcık oyununu bırakmış olan gençler de İncli Çavuş'un etrafında toplanmış, adeta herkes sohbetin başlamasını beklemektedir.

Bu hafta acaba kime söz verecek düşüncesiyle mahcup olmama adına herkes değişik konulara çalışmakta, adeta okuldan eve verilen ödev heyecanı yaşanmaktadır.

İncili Dede: "Halitlerin Akgün kardeşimizin daveti var.'' Dediğinde sözü alan Akgün: "Evet komşular. Bizim Milliyetçi Hareket Partimiz, 9 Şubat 1969 yılında Adana'da kurulmuştur.

9 Şubat Cumartesi Ülkemizin 81 ilinde 50. yıl kutlamaları yapılacağı gibi İnegöl MHP. teşkilatımız tarafından İnegöl'de de 50. yıl kutlamaları düzenlenecektir. Bu kutlamalara tüm köy ve İnegöl halımız davetlidir.

9 Şubat Cumartesi günü İkindi Namazında Hamzabey köyünde toplanılacak. Namaz çıkışında Bay Koca'nın türbesinde dua ederek kutlamalarımız başlayacaktır. Devamında Belediye meydanında MHP Parti önünde toplanılarak, Mehter eşliğinde Heykel önüne Kortej yürüyüşü yapılacaktır.


Heykel önünde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Konuşmaların ardından Belediye meclis Üyesi arkadaşların tanıtımı olacak ve gecemiz havai fişek gösterileri eşliğinde son bulacaktır.

50. Yıl kutlamalarımıza Dipsizgöllü komşularımız ve dahi Tüm İnegöl halkımız davetlidir.

Benim söyliyeceklerim bu kadar dede. Bana da bu fırsatı verdiğin için RABBİM sizden razı olsun. Ve sizlere uzun ömürler versin.''.

Bu haftalık da bu kadar...

GARİP FAKİİ.