Gündem ekonomi. Dolar kaça çıktı, kaçtan dönüş yaptı, kaçla kapattı? Bu Euro'ya ne oluyor da kıçı başı oynuyor bugünler de en çok konuşulan konular.

Fakat bir de hiç değişmeyen gündem var. Eğitim. Her şeyin başı eğitim diye süslü cümleler kurmayacağım tabii.

Ama futbolun altyapı sorunu gibi bizim üretim altyapı sorunumuz var. Yani üretimi yapacak kalifiye eleman sorunu.

Mesleki eğitim alanında geldiğimiz nokta maalesef hayal kırıklığı. Mesleki okul oranında %60'lar konuşuluyordu. Ancak bunun içine İmam Hatipleri de dahil ettiler.

İmam Hatip Liseleri için meslek okulu diyebilir miyiz? Tabii ki hayır... O zaman biz Ticaret, Endüstri Meslek vb okullar için oranımızı çıkartacağız.

Türkiye'de liselerin %55'i genel lise, %35'i Meslek Lisesi, %10'u İmam Hatip Lisesi...

6 yıl İmam Hatip Lisesi okumuş ve bunun gururunu yaşayan biri olarak İmam Hatip sayısındaki sürekli artışın doğru bir yöntem olduğu düşüncesinde değilim.

Yeni açılan proje İmam Hatipler için bir şey diyemem, doğru bir çalışma ama Mesleki Okulların kalitesizliğinin yanına İmam Hatip Liselerindeki kalitesizliği de eklemeye başladık.

Zorunlu 12 yıllık eğitim, kalitesiz öğrencilerin sırf dini eğitim alsın isterse hiçbir şey olmasın mantığıyla İmam Hatiplere yollanması akıl kar işi değil.

Hem akademik hem de manevi eğitimiyle İnegöl'ün en başarılı okulları arasında görünen İmam Hatip Lisesi, 28 Şubat darbesinde sekteye uğradı ama bugün geldiğimiz nokta başarı anlamında da öğrencilerin duruşları anlamında da o günlerden çok uzakta olduğumuzu gösteriyor.

Bence İmam Hatipler konusunda artık frene basmak gerekiyor. Çünkü daha çok öğrenci daha fazla kaliteyi getirmiyor. Kalitesizliği arttırıyor.

Türkiye'nin meslek liseleri konusunda daha fazla adım atması ve bu okullardaki kaliteyi arttırması lazım. Yerel üretim, dışa bağımlılığa son diyorsak buradan mesleki eğitimini teknolojik altyapısıyla almış gençlere çok ihtiyacımız var.

Türkiye'nin üretim planlamalarında eğitimi kenara atma gibi bir lüksü yok. 16 yılda eğitim anlamında yatırımlarda başarılı olsa da sonuçları almada başarının çok çok uzağında olan AK Parti hükümetinin, öncelikle zorunlu eğitimi ortadan kaldırıp; hem sanayide ihtiyaç da olan vasıfsız eleman sorunu çözme; hem de mesleki eğitime önem vererek; ara eleman konusunda da yardımcı olma mecburiyeti vardır.

Bu yeni yapılanma sayıları azalan İmam Hatip Liselerinde de kaliteyi getirecektir. Hem Meslek Liseleri hem de İmam Hatipler için çözüm yeniden yapılanmadır.